Aktivnosti Crvenog krsta Kula tokom meseca oktobra

324

KULA - Crveni krst Kula organizovao je u oktobru veliki broj aktivnosti i realizovao predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola kulske opštine.

Foto: CK Kula

Tradicionalna Trka za srećnije detinjstvo sredinom meseca okupila je veliki broj mališana od prvog do četvrtog razreda. Trka je bila humanitarnog karaktera i deca su za startni broj izdvojila simboličnu količinu novca koji je prosleđen Crvenom krstu Kula.

Foto: N. Janjanin

Učenici trećih razreda STŠ „Mihajlo Pupin“, kao i učenici đačkog parlamenta Ekonomsko-trgovinske škole, imali su priliku da saznaju više o aktivnostima Crvenog krsta.

Tokom Dečje nedelje, Crveni krst u Kuli posetili su korisnici MNRO „Plava ptica“, koji su dali svoj humanitarni doprinos u vidu polovne garderobe. Gosti Crvenog krsta bili su i predstavnici đačkog parlamenta ETŠ, koji su donirali školski pribor za one kojima je najpotrebnije.

Tokom oktobra, Meseca solidarnosti, OŠ „Isa Bajić“ organizovala je tradicionalnu humanitarnu akciju prikupljanja školskog pribora za decu korisnike usluga CCK. „Želimo da istaknemo zalaganje učiteljice Jelene Salontaji i njenog odeljenja koji su svojom inicijativnošću i humanošću uticali i na druge đake da se uključe u ovu aktivnost“, rekli su u Crvenom krstu Kula.

Crveni krst Kula predstavio se i na drugom Sajmu penzionera svojom zdravstvenom preventivnom delatnošću, kao što je merenje šećera u krvi. Tom prilikom obavljeno je 180 preventivnih pregleda.

Foto: CK Kula

Učenici trećih i četvrtih razreda OŠ „20. oktobar“ u Sivcu imali su priliku da slušaju više o trgovini ljudima, povodom 18. oktobra, dana koji je posvećen ovom problemu. Predavanja su prilagođena deci tog uzrasta i ozbiljna tematika im je predstavljena kroz crtani film „Pinokio“, o čijim segmentima su kasnije diskutovali. U Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kuli sva odeljenja prvih razreda odslušala su preventivna predavanja, a tematika im je predstavljena preko isečaka filma „Sestre“.