Da li ste čuli za street workout? Miloš je jedan od retkih Vrbašana koji se bave ovim sportom

2155

VRBAS - Dvadesetogodišnji Miloš Grahovac jedan je od malobrojnih Vrbašana koji upražnjavaju street workout, sportsku disciplinu i veštinu koja predstavlja svojevrsnu kombinaciju gimnastike i akrobatike.

Kao što i sam naziv kaže, street workout ili ulični trening, upražnjava se najčešće u teretanama na otvorenom i potpuno je besplatan.

U Vrbasu odnedavno postoji i prvo registrovano sportsko-rekreativno street workout udruženje „BarFortis“ koje za sada broji pet članova i otvoreno je za sve zainteresovane, koji bi želeli da se više informišu o ovom sportu, ali i da treniraju.

Miloš Grahovac kaže da je za street workout saznao još 2012. godine, a tri godine kasnije kreće i da trenira, kako bi se izborio sa viškom kilograma. Vremenom je sve više bio posvećen treninzima, da bi na kraju postao dovoljno uvežban i počeo da se takmiči. Danas se za takmičenja priprema u svom street workout parku koji je napravo sam kod kuće, a zimi trenira u svojoj sobi, gde ima mobilnu spravu namenjenu za izvođenje zgibova i propadanja.

„Za dve i po godine koliko se takmičim, bio sam na ukupno 12 takmičenja, a najvažnija dva za mene su međunarodno takmičenje u Valjevu i svetsko takmičenje u Novom Sadu. Ja se takmičim u ponavljanjima sa dodatnim opterećenjem (zgibovi, sklekovi, propadanja, čučnjevi) i izdržajima u statičkim elementima koji su preuzeti iz gimnastike. O takmičenjima saznajem uglavnom preko društvenih mreža jer još uvek ne postoji zvanični sajt u Srbiji preko kog bismo mi takmičari mogli da budemo obavešteni o događajima koji se tiču ovog sporta“, rekao nam je Miloš.

On kaže da je posle mnogo uloženog truda i vremena ove godine konačno uspeo da ostvari svoj cilj i osvoji pehar apsolutnog pobednika u kategoriji snage ispod 72kg koja podrazumeva zgibove, sklekove, čučanj, propadanja i trbušnjake sa dodatnim opterećenjem.

Miloš je 12. oktobra ove godine imao priliku da se takmiči protiv učesnika iz drugih evropskih zemalja i uprkos povredama uspeo je da se izbori za dva srebra (sklek +10kg i čučanj +70kg) i jednu bronzu (propadanja +48kg). Iako je uspešan na takmičenjima, on kaže da je za njega najveća medalja to što je stekao mnogo dobrih prijatelja sa kojima deli ambicije i ljubav prema ovom sportu.

Više saznajte na društvenim mrežama: