Kordunaši sve bolji, došli do nove pobede u PFL Sombor

300

PFL SOMBOR - U 11. kolu Područne fudbalske lige Sombor, od timova sa našeg područja medijskog pokrivanja najbolje prošli FK Kordun i FK Rusin.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Kraj polusezone je sve bliži, pa se u Područnoj ligi Sombor sve više podiže skala kvaliteta fudbalske igre. To je veoma vidljivo posebno u poslednjih nekoliko odigranih kola. Tako je nakon odigranog 11. kola došlo do novih promena, kako pri vrhu, tako i na sredini tabele.

Prva mala promena desila se na samom vrhu tabele, gde je Hercegovac nakon ostvarene pobede u Karavukovu od 1:0 uspeo da povrati lidersku poziciju na tabeli. Do ove promene je došlo pomalo neočekivano, nakon što je dojučerašnji lider Vojvodina odigrala nerešeno sa ekipom Budućnosti iz Paraga. Trećeplasirani Borac 46 jedini je tim u prvih jedanaest pozicija na tabeli koji je zadržao istu poziciju, a do toga je došlo jer su veoma uspešno odigrali protiv BSK-a, gde su na domaćem terenu pobedili sa 5:1.

Radnički 1918 poražen je u Bačkoj Palanci od ekipe Tvrđave sa 2:0, a Kordun je na gostovanju u Magliću osvojio sva tri boda, gde je savladao ekipu FK Maglića sa 4:0. Zahvaljujući sve boljim rezultatima, tim iz Kljajićeva je ponovo napredovao na tabeli i sada se nalazi na sjajnoj šestoj poziciji sa svega 7 bodova zaostatka za liderom na tabeli.

Rusin je na domaćem terenu odigrao odlično protiv Budućnosti iz Mladenova sa 2:1, a malo iznenađenje kola priredio je i somborski ŽAK, koji je nakon jedanaest odigranih kola uspeo da osvoji prvi bod. Oni su na domaćem terenu igrali nerešeno protiv Bukovčana gde je zabeležen rezultat 1:1.

U sledećem kolu biće odigran derbi između Slavije i Borca 46, što će na neki način odrediti koji tim će zauzimati treću, a koji četvrtu poziciju. Polet će gostovati u Tovariševu kod sjajne Vojvodine koja trenutno zauzima drugu poziciju. BSK će ugostiti Budućnost iz Paraga, Radnički 1918 će igrati protiv Kulpina pred domaćom publikom u Ratkovu, Kordunaši će ugostiti komšijski ŽAK, dok će Rusin na domaćem terenu igrati protiv Maglića.

Sve utakmice će biti odigrane već u sledeću subotu i nedelju sa početkom od 13:30.