Osnovci iz opštine Vrbas učestvuju u kvizu “Prljavo ili čisto – nije isto”

102

VRBAS - U osnovnim školama na teritoriji opštine Vrbas od 29. do 31. oktobra sprovodi se edukativno kviz takmičenje, koje je deo projekta Nemačke međunarodne saradnje GIZ "Upravljanje otpadom u kontekstu klimatskih promena".

Učenici od petog do osmog razreda devet osnovnih škola će u kvizu “Prljavo ili čisto – nije isto” imati mogućnost da pokažu svoje znanje o reciklaži i ekologiji. Cilj ovog projekta sa osnovcima je takođe i podizanje svesti najmlađih o značaju očuvanja životne sredine.

Kako su naveli organizatori, deca će kroz pitanja i zanimljive igrice naučiti zašto je reciklaža važna, šta sve može da se reciklira i kako da pravilno razdvajaju otpad. Tim pobedničke škole iz opštine Vrbas učestvovaće na regionalnom takmičenju Južnobačkog okruga.

Kviz u osnovnim školama opštine Vrbas počinje 29. oktobra, kada će se takmičiti deca iz škola u Zmajevu, Ravnom Selu i Bačkom Dobrom Polju. U sredu, 30. oktobra u kvizu učestvuju učenici OŠ “Petar Petrović Njegoš” u Vrbasu, “Bratstvo jedinstvo” u Kucuri i “Branko Radičević” u Savinom Selu, a u četvrtak 31. oktobra takmičiće se deca iz OŠ “Svetozar Miletić”, “20. oktobar” i “Bratstvo jedinstvo” u Vrbasu.

Projekat Nemačke međunarodne saradnje GIZ “Upravljanje otpadom u kontekstu klimatskih promena” sprovodi se u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine u 17 lokalnih samouprava.