Odigrano pola sezone MFL Sombor 2, Panonija i Telečka neizvesno do kraja utakmice

234

MFL SOMBOR 2. RAZRED - Prošlo je pola sezone MFL Sombor 2. razred i sada se već nazire ko je najbliži osvajanju prvog mesta, ali kako se fudbalski kaže:"Lopta je okrugla" pa ćemo ipak sačekati da vidimo kako će se stvari odvijati do samog kraja.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Posebno je zanimljivo jedanaesto kolo u kom nas čeka veliki derbi između dva glavna konkurenta za titulu ali vratimo se ovom devetom kolu i pogledajmo kakvi su bili rezultati proteklog vikenda.

Ono što je krasilo ovo kolo su ubedljive pobede domaćina, a zanimljivo je to da su gosti uspeli da postignu samo jedan pogodak na sve četiri utakmice.

Utakmica sa najviše golova je bila u Prigrevici gde je Bratsvo deklasiralo Jedinstvo Lemeš sa 5:0. Iako su u prethodnom kolu imali ubedljivu pobedu kod kuće, sličnim rezultatom, fudbaleri Lemeša nisu imali puno šanse portiv nezaustavljivih Prigrevčana koji čvrsto drže prvo mesto i koji su postigli čak 25, a primili samo 3 pogotka. Jedinstvo nije uspelo da se popne ka sredini tabele pa im u sledećem kolu predstoji borba u dnu tabele protiv poslednjeplasiranog Sporta, a Bratstvo ide u goste u Riđicu na duel sa Graničarom.

Tim koji je u najboljoj formi pored prvoplasiranog Bratstva je drugoplasirana Rastina 1918. Oni su dočekali Dinamo 1923 iz Bačkog Brega i još jednom pokazali da su odlučni u tome da se popnu na prvo mesto. Nije im bilo lako protiv sjajnog Dinama ali su uspeli da probiju čvrstu odbranu i postignu 3 pogotka od čega Dinamo nije mogao da se oporavi pa je utakmica završena rezultatom 3:0.

U sledećem kolu Dinamo 1923 dočekuje Telečku dok Rastina odmara, sprema se za meč sa Bratstvom i čeka njihov potencijalni kiks protiv Graničara.

Jedini neizvestan meč, a samim tim možda i najzanimljiviji za gledaoce je bio meč koji su odigrali Panonija i Telečka. Oni su odmerili snage u Laliću na stadionu Panonije i pokazali da su jednaki po kvalitetu kao što i govore njihove pozicije na tabeli.

Dobro su otvorili meč i jedni i drugi i samo se čekao prvi pogodak posle mnogo šansi sa obe strane. Na iznenađenje svih prisutnih prvi pogodak su postigli gosti i sa rezultatom 0:1 se i otišlo na odmor. U drugom poluvremenu fudbaleri Panonije su dodali gas postigli dva pogotka, preokrenuli i napustili teren sa osvojena sva tri boda.

Dinamo je u četvrtom i poslednjem meču kola dočekao Sport iz Bezdana. Za timove na dnu tabele je svaka utakmica biti ili ne biti pa je tako bila i za Dinamo koji je u tom momentu imao samo četiri boda i bio poslednjeplasiran. Koliko su imali želje a i pritiska pokazao je i krajnji rezultat. Semafor je pokazivao 4:0 a dva tima su zamenila pozicije, jer je Sport pao na poslednje mesto.

Sledeće kolo je borba za oba tima. Sport ide u goste Lemešu dok Dinamo dočekuje Telečku.

U ovom kolu slobodan je bio Graničar.