Savet za bezbednost saobraćaja opštine Vrbas predstavljen na konferenciji u Banjaluci

148

VRBAS - Predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Vrbas boravili su u Banjaluci na VIII Međunarodnoj konferenciji "Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici".

Na konferenciji je učestvovalo više od 250 stručnjaka iz oblasti bezbednosti saobraćaja, predstavnici lokalnih samouprava Republike Srpske, Srbije i Slovenije, ministarstava i drugi.

Konferencija je organizovana u cilju kontinuiranog stručnog usavršavanja i povećanja spremnosti za obavljanjem poverenih zadataka zaposlenih u subjektima bezbednosti saobraćaja, sagledavanja najnovijih naučnih i stručnih dostignuća u ovoj oblasti i razmene iskustava u radu na unapređenju bezbednosti saobraćaja sa zemljama iz regiona.

Na skupu su prezentovani brojni naučni radovi i prikazani primeri dobre prakse u jedinicama lokalnih samouprava Republike Srbije, Republike Slovenije i Republike Srpske.

Kao jedan od aktivnijih lokalnih saveta, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Vrbas predstavio je programe i akcije koje sprovodi u ovoj oblasti i ukazao na benefite koji se ostvaruju tim delovanjem.