Vrednost radova na proširenju saobraćajnice u Crvenki 30 miliona dinara

1201

CRVENKA - U utorak 29. oktobra počeli su radovi na proširenju saobraćajnice državnog puta prvog reda i lokalnog puta u Ulici Moše Pijade u Crvenki.

Foto: kula.rs

Vrednost radova iznosi 30 miliona dinara i trebalo bi da budu završeni u roku od 30 dana. Za to vreme saobraćaj je obustavljen u delu Ulice Moše Pijade, od Ivana Milutinovića do Ive Lole Ribara, dok je u Ulici Maršala Tita u zoni raskrsnice usporen.

Radove na državnom putu finansira Javno preduzeće „Putevi Srbije“, a sredstva za proširenje saobraćajnice u Ulici Moše Pijade obezbedila je Opština Kula.

Ištvan Pap, predstavnik preduzeća „Bačka put“ koje je izabrano za ivođenje radova, rekao je da će se na sve četiri strane raskrsnice proširivati po jedna saobraćajna traka za skretanje u levo, kako bi se saobraćaj odvijao mnogo brže i bezbednije.

Prema rečima inženjera saobraćaja Dejana Aleksića, sama rekonstrukcija raskrsnice predviđa izgradnju novih semafora sa LED tehnologijom, a očekuje se i rasterećenje saobraćaja.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić rekao je da je ovo veoma značajan projekat za opštinu Kula i podsetio na nedavnu izgradnju puta Kruščić – Bački Gračac. Miljanić je ovom prilikom najavio nove infrastrukturne projekte, kao što je novi put Kruščić – Ruski Krstur i put Kula – Vrbas.