(VIDEO) Gradsko groblje u Vrbasu spremno za praznike Svi sveti i Mitrovske zadušnice

213

VRBAS - Uoči hrišćanskog praznika Svi sveti, koji katolički vernici obeležavaju u petak, 1. novembra, i Mitrovskih zadušnica, koje pravoslavci praznuju u subotu, 2. novembra, na Gradskom groblju u Vrbasu završena je velika akcija uređenja groblja.

Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

Vrbašani drže do običaja i čuvaju uspomenu na svoje najmilije, te stoga obilaze grobove svojih srodnika, posebno prilikom velikih praznika. Javno komunalno preduzeće “Komunalac” pobrinulo se da i uoči ovih praznika cvećara preduzeća bude snabdevena raznim vrstama svežeg rezanog cveća, kao i svećama koje se toga dana tradicionalno pale pored grobova.

“U naredna dva dana čekujemo veću posetu građana. Cvećara JKP “Komunalac” kao i uvek ima spremne cvetne aranžmane. U ponudi su razne vrste ikebana, buketa i venaca. U našem asortimanu uvek imamo sveže cveće: ruže, hrizanteme, ljiljani, gladiole… Pored cveća, u ponudi su i sveće i lampioni. Naše ljubazno osoblje je tu da izađe u susret sugrađanima. Tu smo da sve njihove želje pretvorimo u naših ruku delo. Cvetne aranžmane, takođe, pravimo i za svečane prilike”, rekla je Kristina Jović, radnica cvećare.

Kapije groblja otvorene su svakoga dana od 07:00 do 18:00 sati. Iz nadležne jedinice JKP Komunalac Vrbas apeluju na posetioce groblja da ne bacaju smeće na mestima koja za to nisu predviđena, da vode računa o česmama i provere sveće pre odlaska s Gradskog groblja.