Boris Segedi i Radenka Ivić ovogodišnji osvajači Zlatne pesnice u Odžacima

738

ODŽACI - Na 11. internacionalnom karate kupu "Zlatna pesnica", u Odžacima 26. oktobra, nastupilo je više od 300 takmičara i 20 timova iz 30 klubova iz Srbije, Rumunije i Bosne i Hercegovine.

Geeralni plasman klubova / Foto: SBK Mladost

U kung fu vušu sportu istovremeno je održano Otvoreno prvenstvo Vojvodine u disciplini lajt sanda i u formama. Tekvondo klub Orao je održao takmičenje u brzinskom udaranju. Organizatori su bili Sportski borilački klub „Mladost“ iz Odžaka, Tekvondo klub „Orao“ iz Odžaka, Srpski kungfu vušu savez i Šotokan karate savez Srbije.

Takmičenje u karateu je organizovano za sve uzrasne kategorije u katama i borbama, pojedinačno i ekipno. Učestvovalo je više reprezentativaca svojih zemalja koji su nastupali i na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Češkoj.

U kung fu vušu sportu održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine u disciplini lajt sanda i u formama, gde su viđene vrlo kvalitetne borbe, naročito u starijim uzrsnim kategorijama. Titulu najboljeg takmičara zasluženo je ponela Jovana Radmanović iz Kluba borilačkih sportova „Galaktik“ iz Sombora.

Jovana Radmanović i Damir Milosavljević / Foto: SBK Mladost

Tekvondo klub Orao organizovao je takmičenje u tehničkoj disciplini brzinskog udaranja nogom u fokuser. Takmičenje je bilo promotivnog karaktera. Proteklo je u odličnoj atmosferi i u potpunosti postiglo pozitivan promotivni efekat. Više od stotinu dece je prihvatilo izazov i uzelo učešće. Rezultati su ovom prilikom u drugom planu.

Zlatnu pesnicu u borbama u seniorskoj konkurenciji – apsolutna kategorija, osvojio je Boris Segedi iz SBK „Mladost“ iz Odžaka, čime je sa trona skinuo prošlogodišnjeg pobednika Jugoslava Huremovića iz KK „Tokado“ iz Savinog Sela.

U konkurenciji seniorki Zlatnu pesnicu osvojila je Radenka Ivić i time preuzela titulu od Ane Žjak iz Odžaka, u direktnom duelu u ovogodišnjem finalu.

Radenka Ivić / Foto: SBK Mladost

Radenka Ivić je ponela titulu Zlatne pesnice i u mešovitoj seniorskoj kategoriji u katama. To je prvi put u istoriji ovog takmičenja da jedan takmičar bude najbolji u dve seniorske discipline.

U generalnom plasmanu klubova po broju osvojenih medalja najbolji je bio Karate klub „Šotokan 021“ iz Novog Sada, drugi su bili takmičari Karate kluba „Čoka“ iz Čoke, a treće mesto osvojio je Karate klub „Šabac-Fuđimi“ iz Šapca.

„Zlatnu pesnicu“ svečano je otvorio zamenik predsednika opštine Odžaci Miroslav Kondić, koji je izneo pohvale za 27 godina kvalitetnog rada Mladosti iz Odžaka i čestitao na osvojenim rezultatima na Svetskom prvenstvu.

„Drago mi je da je iz godine u godinu ovaj internacionalni kup sve kvalitetniji i masovniji i da su svi iz našeg grada otišli zadovoljni. Potrudili smo se da budemo dobri domaćini, da sve protekne u najboljem redu i u prijateljskoj, sportskoj atmosferi“, ističe predsednik SBK “Mladost” i glavni organizator “Zlatne pesnice” Milosav Milosavljević.