Komunalci ponovo sanirali deponiju građevinskog materijala u Vrbasu

132

VRBAS - Ekipe Poslovne jedinice "Čistoća" JKP "Komunalac" Vrbas, nakon dva dana rada, završile su sanaciju deponije građevinskog materijala u Vrbasu.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Smetlište je smešteno na kraju Ulice Milivoja Čobanskog u Starom Vrbasu, nadomak nekadašnje fabrike “Mepol”, na prostOru od 20 hiljada kvadratnih metara.

Ovo je šesta po redu ovogodišnja akcija čišćenja ovog prostora namenjenog isključivo za odlaganje zemlje i građevinskog otpada. Ovom prilikom uređivana je samo desna strana deponije. Radovi su obavljeni na osnovu rešenja Odeljenja za inspekcijske poslove Opštinske uprave Vrbas.

S obzirom na to da je deo Starog Vrbasa u blizini deponije urbanizovan je i proširen, iz JKP Komunalac Vrbas apeluju na odgovorno ponašanje građana kako bi se našu okolinu sačuvala od zagađenja za buduće generacije.

“Napominjemo da su pored građevinskog otpada prilikom sanacije smetlišta uočene i manje količine komunalnog otpad. Stoga, još jednom molimo sugrađane da ovaj prostor koriste isključivo za odlaganje građevinskog smeća”, poručili su iz Komunalca.