Ratkovčani i Krsturčani nakon prekida utakmica ubeležili nove bodove u PFL Sombor

339

PFL SOMBOR - U okviru 12. kola Područne fudbalske lige Sombor najuspešniji timovi sa našeg područja bili su Radnički 1918, Kordun i FK Rusin.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Na čelu tabele je ponovo došlo do smene, pa prvu poziciju sada zauzima Vojvodina iz Tovariševa koja je na domaćem terenu savladala Polet iz Karavukova sa 2:1. S obzirom na to da je Hercegovac odigrao nerešeno sa ekipom Budućnosti iz Mladenova oni se sada nalaze na drugoj poziciji tabele, dok je trećeplasirani Borac 46 zadržao svoju poziciju nakon što je u derbiju kola odigrao nerešeno na gostovanju u Pivnicama, što donosi novu neizvesnost pri vrhu tabele.

Radnički 1918 iz Ratkova je igrao protiv Kulpina, ali je ta utakmica prekinuta pa je registrovan službeni rezultat od 3:0, a identičan scenario desio se i u Krsturu, gde je FK Rusin nakon prekida utakmice odneo bodove protiv Maglića.

Od timova koje prati naša sportska redakcija najuspešniji je bio Kordun iz Kljajićeva koji je sasvim očekivano deklasirao ove sezone nejaki ŽAK iz Sombora sa 5:0. BSK iz Bačkog Brestovca odigrao je nerešeno 1:1 na svom terenu protiv ekipe Budućnosti iz Paraga.

U sledećem kolu koje će se odigrati već za vikend 9. i 10. novembra očekuju nas dve uzbudljive utakmice. Prva, za koju slobodno možemo reći da je derbi kola, odigraće se u Gajdobri, gde će dva vodeća tima Vojvodina i Hercegovac podeliti megdan, pa ćemo najzad imati nešto bolju sliku o tome ko ima najviše šanse da jesenji deo prvenstva završi na prvom mestu. Druga, za nas možda i bitnija utakmica odigraće se u Obrovcu, gde će domaći Borac 46 pokušati da zadrži treću poziciju u duelu sa sve boljom ekipom Radničkog 1918. Ako Ratkovčani pobede u ovoj utakmici, sve su prilike da bi napredovali u najmanju ruku za jednu poziciju, što je veoma bitno jer su veoma blizu vrućoj zoni Područne fudbalske lige Sombor.

ŽAK će na svom terenu ugostiti Krsturčane, Kordun će igrati u Baču protiv Tvrđave, u Karavukovu će igrati domaći Polet i BSK iz Bačkog Brestovca.

Sve utakmice igraće se od 13:00 časova.