Rekonstrukcija Železničke ulice u Odžacima biće završena pre roka

1037

ODŽACI - "Pokrajinska vlada je u protekle tri godine preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine realizovala 230 projekata u AP Vojvodini u oblasti komunalne infrastrukture“, kazao je u Odžacima predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom obilaska završnih radova na rekonstrukciji Železničke ulice i Ulice Ive Lole Ribara, u kojoj je završena prva faza radova.

Foto: vojvodina.gov.rs

Reč je o radovima koje je finansirala Pokrajinska vlada i koji će biti završeni, kako je najavljeno, do kraja meseca i to pre roka.

Projektom je predviđena izgradnja trotoara, biciklističkih staza i kolskih prilaza postojećim objektima, a biće rešen i dosadašnji problem zadržavanja vode na kolovozu. Postavljena je i nova horizontalna i vertikalna saobraćajna i svetlosna signalizacija.

Kako je rekao Mirović, za sledeću godinu u planu je investicioni zahvat u delu lokalne putne infrastrukture, pre svega u manjim mestima koja pripadaju ovoj opštini.

Foto: vojvodina.gov.rs

„Ovo je najveće gradilište u našoj opštini i ovaj posao završićemo do 21. novembra“, kazala je predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković i dodala da je za svih osam sela u ovoj opštini urađena projektna dokumentacija za rekonstrukciju ulica, a taj posao planiran je, kako je istakla, za sledeću godinu.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.