(FOTO) Mihajlo Krnajac na pobedničkom postolju u Budimpešti

589

KULA / BUDIMPEŠTA - U subotu 9. novembra 2019. godine, u Budimpšti, održan je tradicionalni karate turnir Hungarian OPEN Saman Cup, na kojem je učestvovalo blizu 1.000 takmičara iz 11 država i iz preko 140 klubova.

Foto: Milorad Krnajac

Na ovom prestižnom karate turniru sa višedecinijskom tradicijom nastupili su takmičari iz KK „Vukovi“ Milutinović Miloš i Krnajac Mihajlo.

U izuzetno teškoj konkurenciji Milutinović Miloš je nastupio u tri meča, gde je sa uspehom savladao takmičare iz Slovačke i iz Mađarske, ali je nažalost u borbi za medalju poražen od domaćeg takmičara. Pred Milošem su sada pripreme za nastup na Prvenstvu Balkana koje se održava sledećeg meseca u Sloveniji.

Foto: Milorad Krnajac

Nakon Miloševog nastupa, na tatami je izašao i Krnajac Mihajlo, koji je sa lakoćom u prvom meču pobedio reprezentativca Mađarske, nakon toga je savladao i takmičara iz Ukrajine, da bi u finalnom meču sa domaćim borcem, spornom sudijskom odlukom, u poslednjoj sekundi ostao bez najsjajnijeg odličja.

„Ovo je izuzetan uspeh za naš klub, posebno zbog činjenice da smo najmlađi karate klub na ovim prostorima i da od početka ostvarujemo izuzetne rezultate, kako na domaćim takmičenjima, tako i u inostranstvu. U narednom periodu Mihajla očekuje nastup na Ligi mladih u Veneciji, koji predstavlja najjače takmičenje na svetskom nivou u njegovoj uzrasnoj kategoriji“, saopštili su iz KK „Vukovi“ iz Kule.

Kuljani dominirali i u Smederevu

Dan kasnije, 10. novembra 2019. godine u Smederevu, održan je Kup Srbije za pionire i nade u borbama, na kojem su nastupili takmičari iz KK „Vukovi“, Krnajac Miloš, Krnajac Mihajlo i Mijanović Rastko.

Foto: Milorad Krnajac

U veoma teškoj konkurenciji, naše nade su opet pokazale da su u samom vrhu na nacionalnom nivou u svoj uzrasnoj kategoriji u ekipnoj konkurenciji, gde su opet došli na pobedničko postolje sa zlatnom medaljom oko vrata. U sastavu ekipe su se nalazili navedeni takmičari iz KK „Vukovi“ i Đurđić Marko, član KK „Borac 021“.

U pojedinačnoj konkurenciji opet je zablistao Mijanović Rastko. Naime, on je u svojoj uzrasnoj i težinskoj kategoriji, sa lakoćom osvojio zlatnu medalju i dokazao da je trenutno najbolji mladi karatista u državi.

„Ovakav uspeh, iako je očekivan, pošto predstavlja samo kontinuitet rezultata koje smo ostvarivali u prethodnom periodu, uvek nas čini ponosnim, posebno obazirući se na činjenicu da je Mijanović Rastko od početka svoje takmičarske karijere, od šest Kupova i Prvenstava Srbije, čak pet puta radio finalne mečeve. U kakvoj formi se Rastko nalazi govori i činjenica da je prošle nedelje osvojio zlatnu medalju na izuzetno jakom međunarodnom karate turniru „Beogradski pobednik“. U cilju podizanja sportske forme klub će pokušati da iznađe načine da našim takmičarima omogući nastupe prestižnim međunarodnim turnirima, gde nas među prvim očekuje nastup u Nitri-Slovačka“, saopštili su u Upravi kluba.