Crvenčani ponovo najbolji! Trijumf „Slučajne smrti jednog anarhiste“ na Repassage Festu

314

CRVENKA - Predstava "Slučajna smrt jednog anarhiste" Pozorišta "Stevan Sremac" iz Crvenke trijumfovala je na Repassage Festu u Ubu, koji je od 4. do 12. novembra održan po dvanaesti put.

Foto: B. Grbić

Osim nagrade za najbolju predstavu u celini, reditelju Igoru Pavloviću pripala je nagrada za režiju, scenografiju i kostim, a jedno od četiri priznanja za najbolje glumačko ostvarenje pripalo je sjajnom Zoranu Raduloviću.

Tročlani stručni žiri u sastavu Željko Hubač, dramski pisac, Ana Sofrenović, filmska i pozorišna glumica i Zoran Ćosić, prvak Drame beogradskog Narodnog pozorišta dao je sledeće obrazloženje: „Jedan od najznačajnijih i svakako najigranijih dramskih tekstova velikog italijanskog nobelovca, reditelj Pavlović uprizoruje na izuzetno scenski zavodljiv način, vodeći računa, pre svega, o žanrovskim potencijalima komada, ali i o njegovoj aktuelnosti i kompleksnosti, nudeći glumcima značajan prostor za igru.“

Za Zorana Radulovića, koji je nagrađen za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu upravnika policije, navodi se da na sceni pokazuje izuzetnu glumačku ekspresivnost i osećaj za meru u komičnom, što je veliki zadatak za ovaj žanr.