(FOTO) Veliki uspeh za karatiste Hajduka na Kupu Srbije, Matea Kalmar uzela zlato

635

KULA - U nedelju, 10. novembra, u Smederevu je održan Kup Srbije za pionire i nade u organizaciji Karate federacije Srbije.

Matea Klamar i trener Nikola Greber / Foto: KK Hajduk

Karate Klub „Hajduk“ je nastupio sa 15 boraca pojedinačno i tri ekipe, ostvarivši fenomenalne rezultate. Osvojeno je ukupno šest medalja, od čega pet bronzanih i jedna zlatna.

Foto: KK Hajduk

Pojedinačni rezultati:

  • Matea Kalmar (ženske nade +54kg) – 1. mesto
  • Glorijan Štrangar (muške nade +55kg) – 3. mesto
  • Lana Ljubenković (pionirke -36kg) – 3. mesto
  • Jelena Živić (pionirke -40kg) – 3. mesto
Foto: KK Hajduk

Ekipni rezultati:

  • Muške nade ekipno – 3. mesto (Marko Pucar, Glorijan Štrangar, Rastko Baturan, Miloš Vuković)
  • Ženske pionirke ekipno – 3. mesto (Lana Ljubenković, Mia Vojčena, Isidora Pekvić, Jelena Živić, Anja Tomić)
Foto: KK Hajduk

U klubu smo izuzetno ponosni i prezadovoljni postignutim rezultatima sa osvojenih čak šest medalja u izuzetnoj konkurenciji, a od toga dve ekipno, što nam je posebno važno.

„Takmičarka koja se najviše istakla i pokazala najviši nivo forme je svakako Matea Kalmar koja je posle ozbiljne povrede skočnog zgloba i ekipnog nastupa, smogla snage i u pojedinačnoj konkurenciji ostvarila sve četiri pobede i to sa izgubljenim samo jednim poenom i na briljantan način osvojila prvo mesto i zlatnu medalju. Posle nedostatka sportske sreće na Kupu Vojvodine i osvajanja drugog mesta, Matea je pokazala izuzetan karakter i na najvažnijem takmičenju u ovoj sezoni ostvarila najveći uspeh i postala pobednica Kupa Srbije. Ovo je samo još jedna potvrda Mateinog kvaliteta, marljivog rada i potencijala, a sada je i učvrstila svoje mesto u reprezentaciji Srbije za koju je već nastupala na Balkanskom šampionatu ove godine. Radi se o jednoj od najboljih takmičarki našeg kluba i sigurno jednoj od najperspektivnijih nada srpskog karatea.

Takođe Štrangar Glorijan, Ljubenković Lana i Živić Jelena su ostvarili veliki uspeh osvojivši medalje i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji.

U narednom periodu nas očekuje više turnira u Srbiji, prestižni međunarodni turnir u Slovačkoj (Nitra) i najvažnije, a to je Balkanski šampionat za kadete, juniore i mlađe seniore koji se održava početkom decembra meseca u Sloveniji (Brežice) za koji očekujemo poziv selektore i za naše borce“, rekao je trener Nikola Greber.