Krivična prijava protiv Caričića, iz Komunalca tvrde da isključenje nije povezano sa presudom

1799

VRBAS / RAVNO SELO - Meštanin Ravnog Sela Božidar Caričić priveden je i saslušan u Policijskoj stanici Vrbas, nakon što su radnici Javnog komunalnog preduzeća "Komunalac" došli da mu iseku vodu.

Ilustracija / Foto: N. Janjanin

Kako su rekli iz „Komunalca“, Caričić je radnicima ovog preduzeća pretio da će ih upucati ukoliko nastave da obavljaju svoje zadatke, zbog čega su pozvali policiju. Na Caričićev zahtev, policija je izvršila pretres njegove kuće, kako bi se uverila da ne poseduje oružje.

Prema rečima Božidara Caričića, vlasnici ravnoselskog vodovoda su sami meštani, koji su ga izgradili iz sredstava samodoprinosa sedamdesetih godina prošlog veka. On kaže da je pokrenuta i peticija kojom se zahteva prekid ugovora sa „Komunalcem“ jer, kako tvrdi, ne ispunjava svoje obaveze i ne održava mrežu.

Podsećamo da se u medijima poslednjih dana pojavila informacija o tome da je Božidar Caričić presudom Osnovnog suda u Vrbasu, koja je potvrđena pred Višim sudom u Somboru, oslobođen obaveza plaćanja računa za vodu jer, kako se navodi, ona u tom selu nije za piće.

Iz JKP Komunalac Vrbas saopšteno je da isključenje Caričića sa mreže javnog vodovoda nije povezano sa aktuelnom presudom, niti sa postupkom koji je u toku.

„Božidar Caričić iz Ravnog Sela je korisnik vode iz mreže javnog vodovoda koji uslugu nije platio otkad je osnovano JKP „Komunalac“ Vrbas, odnosno od 2015. godine, gotovo četiri godine nije platio nijedan dinar za vodu koju je potrošio“, navodi se u saopštenju Komunalca.

Kako je rečeno iz vrbaskog komunalnog preduzeća, ovlašćena lica su u više navrata pokušala da očitaju vodomer korisnika Božidara Caričića, ali su svaki put sprečena, o čemu su sačinjeni zapisnici. U saopštenju „Komunalca“ se navodi i da je u Ravnom Selu izvršena zamena vodomera u većini domaćinstava, osim kod Caričića, koji je onemogućio pristup mreži i instrumentima javnog vodovoda.

„Indikativno je to da neko ko tvrdi da voda nije za piće i da neće da je plati, istu koristi i ne dozvoljava da se utvrdi koliko je vode potrošio, a posebno ako se ima u vidu da ispred kuće u kojoj živi stoji natpis da prodaje sadnice voća.“

„S obzirom na to da je Caričić kontinuirano, duži vremenski period, sprečavao da se izvrši kontrola njegovog mernog mesta, kao i da se zameni stari vodomer, izdat je nalog za isključenje sa vodovodne mreže“, stoji u saopštenju Komunalca.

Policijska uprava Novi Sad saopštila je da će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vrbasu, protiv Caričića biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.