(FOTO) Zimska služba spremna za prve snežne padavine u opštini Vrbas

605

VRBAS - Na platou Poslovne jedinice "Čistoća" održana je tradicionalna smotra mehanizacije Zimske službe JKP "Komunalac" Vrbas. Smotri su pored domaćina prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave i Policijske stanice Vrbas. Zimska služba i ovu sezonu spremno dočekuje.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Nakon obilaska mehanizacije i razgovora sa nadležnima u preduzeću, Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, ocenio je da je zimska služba spremna za predstojeći period.

„Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ održava oko 260 kilometara lokalnih puteva. Veliki problem predstavlja preplitanje nadležnosti na putevima. Međutim, mi svake godine u skladu sa našim mogućnostima, prvo očistimo naš deo puta i rešimo probleme za koje smo nadležni, a potom rešavamo i puteve koji nisu u našoj nadležnosti. Cilj nam je da našim građanima olakšamo prolaz, kada je sneg i poledica, da oni budu što bezbedniji u saobraćaju. Za funkcionisanje zimske službe lokalna samouprava izdvojila je deset miliona dinara“, rekao je Glušac.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Siniša Adamović, direktor JKP Komunalac Vrbas, istakao je da je mehanizacija spremna za intervencije, te da su nabavljeni svi potrebni agregati za tretiranje snega, leda i poledice.
„Od prošle godine ostalo nam je 106 tona natrijum-hlorida. Obezbeđena je nabavka još 350 tona soli za ovu sezonu. Takođe, obezbedili smo i ostale agregate – asfaltnu masu i natrijum-hlorid. Spremno ulazimo u predstojeću zimsku sezonu. Ukoliko i nakon 15. marta bude snežnih padavina, rad zimske službe može biti produžen, kao što je to bilo ranijih godina“, rekao je Adamović.

U spremnost mehanizacije uverili su se načelnik PS Vlado Glođović i pomoćnik komandira Saobraćajne policije Strahinja Đuračić, koji su zaključili da je Zimska služba u potpunosti spremna za intervencije na putevima u zimskoj sezoni.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

„Saradnja sa lokalnom samoupravom i JKP „Komunalac“ je odlična. Ona je mnogo bolja nego prethodnih godina, jer nismo imali problema u snabdevanju agregatima kojima se tretira kolovoz. Nadamo se da će tako biti i ove godine“, rekao je Strahinja Đuračić, pomoćnik komandira Saobraćajne policije. Đuračić je apelovao na sve vozače da koriste zimsku opremu na putevima tokom zime.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Za razliku od protekle zime, održavanje puteva Vrbas – Bačko Dobro Polje – Zmajevo i Vrbas – Kucura ove sezone je u nadležnosti „Bačkaputa“. JKP „Komunalac“ Vrbas čistiće grad Vrbas po prioritetima, opštinske puteve Ravno Selo – Kulpin, Savino Selo – Kosančić i Kucura – Zmajevo kao i glavne ulice kroz naseljena mesta.

Sudeći po prijatnim temperaturama u novembru, nadamo se da će zima biti blaga i da neće biti velike potrebe za reagovanjem zimske službe. Međutim, kao i što su prisutni na današnjoj smotri ocenili, zimska služba JKP „Komunalac“ Vrbas spremno dočekuje sezonu, pa se iznenađenja ne očekuju.

Pogledajte prilog Komunalca: