Izbeljivanje zuba je potpuno bezbedno, ali morate da znate nekoliko stvari

304

VRBAS - Primetili ste promene na zubima? Menjaju boju, nisu više beli kao ranije? Na tu promenu mogu uticati mnogi spoljašnji, ali i unutrašnji faktori.

Najčešći spoljašnji faktori koji mogu uticati na promenu boje zuba su konzumiranje kofeina i alkohola, a unutrašnji faktori koji utiču na belinu zuba su preterana upotreba lekova, poroznost gleđi zuba, starenje, itd.

Postoji nekoliko načina za izbeljivanje zuba, a najčešći su: kućno izbeljivanje zuba, izbeljivanje zuba putem UV lampe i lasersko izbeljivanje zuba.

Kućno izbeljivanje zuba je proces beljenja koji se postiže od 7 do 10 dana, a efekat izbeljivanja traje oko 3 godine. Postupak je sledeći: Zubar uzima otisak vaše gornje i donje vilice na osnovu koje pravi kalup. U kalup se sipa određena količina gela za izbeljivanje zuba i to je potrebno nositi svaku noć tokom spavanja.

Izbeljivanje zuba pomoću UV lampe se vrši pomoću vodonik-peroksida u gelu koji se nanosi na zube i specijalnom UV lampom se zrači. Lampa se ne zagreva i ne oštećuje zube. Ona služi za ubrzavanje procesa izbeljivanja. Kompletan postupak traje oko 45 minuta, a zubi postaju svetliji do četiri puta i to naravno, zavisi od osnovne boje zuba. Ovaj tretman izbeljivanja traje od 2 do 5 godina.

Lasersko izbeljivanje je izbeljivanje zuba laserskim zracima. Postupak traje manje od 30 minuta i rezultati su odmah vidljivi. Prednost laserskog izbeljivanja zuba je u tome što se tretman u najvećem broju slučajeva završava u jednoj poseti. Ovaj tretman je u potpunosti bezbedan i pouzdan, a najverovatnije i najefikasniji način za postizanje željenog rezultata.

Ukoliko se odlučite za jedan od ovih tretmana, posavetujte se sa stručnim licem i on će vam predložiti šta je za vas najbolje da uradite.

Ukoliko želite zdrave zube i blistav osmeh, posetite Specijalističku stomatološku ordinaciju Lj. Milanović. Nalazi se u Vrbasu u Ulici Danila Bojovića 56, ulaz I, stan 5, ili zakažite termin na brojeve telefona: 021/301-27-85 i 063/11-398-11.