Prosvetni radnici opštine Vrbas predstavili primere dobre prakse

926

VRBAS - U bioskopu "Jugoslavija" održana je javna tribina "Kvalitetno obrazovanje u opštini Vrbas", u organizaciji Opštine Vrbas i Osnovne škole "20. oktobar".

Jasminka Olić Ilčešin / Foto: OŠ "20. oktobar" Vrbas

Tribinu su otvorili predsednik opštine Vrbas Milan Glušac i pomoćnica za obrazovanje Danica Paroški, a prosvetni radnici su potom predstavili inovacije u obrazovanju koje su poslužile kao primeri dobre prakse u radu sa decom.

Ispred škole domaćina govorila je učiteljica Biljana Perović, koja je predstavila bilingvalnu nastavu. Nastavnica srpskog jezika u OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Kucuri Jasminka Olić Ilčešin upoznala je prisutne sa projektom Digitalna učionica, dok je o prednostima jednosmenske nastave govorio direktor OŠ „Branko Radičević“ iz Savinog Sela Rahman Tiganj.

Foto: OŠ „20. oktobar“ Vrbas

Pažnja na tribini posvećena je i radu sa decom predškolskog uzrasta, o čemu je govorila predstavnica Predškolske ustanove „Boško Buha“ Marina Marinković, prezentujući Montesori pristup vaspitno-obrazovnom radu. NTC sistem učenja predstavila je Marica Kilibarda iz OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Vrbasu.

Od Vesne Bijelić mogli smo da čujemo više o projektnoj nastavi koja se sprovodi u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Zmajevu, dok je Mila Šuvakov ispred OŠ „Svetozar Miletić“ govorila o kompleksnom postupku u učenju početnog čitanja i pisanja.