(FOTO) U Kuli otvoren Šalter za preduzetnike, prvi u Srbiji posle Beograda

816

KULA - Šalter za preduzetnike, prvi van teritorije grada Beograda, otvoren je u Uslužnom centru u Kuli, uz podršku Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije.

Otvaranje šaltera / Foto: N. Janjanin

Ova nova usluga omogućiće preduzetnicima da na jednostavan način dobiju sve informacije koje se tiču njihovog poslovanja, informišu se o subvencijama, konkursima i pogodnostima, kao i da zatraže pomoć.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić istakao je da je podrška Privredne komore Srbije u ovom projektu od velikog značaja. On je dodao da će se lokalna samouprava truditi da ispuni očekivanja preduzetnika i nada se dobrim rezultatima kada je u pitanju rad ovog šaltera.

Konferencija za medije / Foto: N. Janjanin

„Ovaj projekat je započeo Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije kao jedan pilot projekat. Započet je na beogradskim opštinama u cilju unapređenja tripartitne saradnje između Opšteg udruženja preduzetnika, privrednih komora i lokalnih samouprava. Moram da istaknem da se ovaj projekat pokazao jako uspešnim za preduzetnike koji posluju na teritoriji određene lokalne samouprave“, rekla je direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije Branislava Simanić.

Prema rečima Zorana Bulatovića, direktora Regionalne privredne komore Sombor, sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji koji je potpisan sa opštinama Kula, Odžaci, Apatin i gradom Somborom ima za cilj da pospeši uslove za privređivanje svih privrednih subjekata. On kaže da će preduzetnici sada na jednom mestu moći da dobiju sve informacije koje su od značaja za njihov rad, s ciljem stvaranja dobrog poslovnog ambijenta koji će dovesti do stvaranja većeg profita, pa samim tim i otvaranja novih radnih mesta.

Pogledajte galeriju fotografija: