Počeli radovi na izgradnji prateće infrastrukture u industrijskoj zoni u Kuli

1202

KULA - U narednom periodu izvodiće se radovi na dodatnom opremanju industrijske zone u Bloku bb u Kuli, gde će se graditi prateća infrastruktura.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Radovi vredni oko 65 miliona dinara podrazumevaju izgradnju saobraćajnica i prateće infrastrukture u dužini od 680 metara, dovodnog voda i vodovodne mreže sa hidrantskim priključcima. Vrednost poslova na izgradnji saobraćajnice i javne rasvete je oko 42 miliona dinara. Investitor je opština Kula a radove sa oko 80 odsto sredstava sufinansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Prilikom obilaska radova, predsednik opštine Kula Damjan Miljanić rekao je da je industrijska zona do sada bila snabdevana iz bunara koji se nalazi u samoj zoni i da će se povezivanjem na gradsku mrežu dobiti sigurnost i kvalitetnije vodosnabdevanje investitora koji tu imaju svoje pogone.

On je ovom prilikom najavio i nove radove u industrijskoj zoni i rekao da je u fazi izrada projektne dokumentacije za izgradnju novog elektro-voda iz pravca Vrbasa, čime bi se pojačalo i snabdevanje električnom energijom.

Posao je poveren firmi “Ekstra-auto transport” d.o.o. iz Vrbasa, a završetak radova planira se do polovine 2020. godine.