Zlato za Camketa! Stefan Camović pobednik Zagreb Opena u kategoriji mlađih seniora

499

ZAGREB / RAVNO SELO / VRBAS - Na tradicionalnom međunarodnom turniru u boksu pod nazivom "Zagreb Open" koji je održan od 14. do 17. novembra, Vrbas je u reprezentaciji Srbije imao dva predstavnika, članove Bokserskog kluba "Čarnok", Dajanu Grmušu i Stefana Camovića.

Stefan Camović na drugom Juniorskom kupu nacija u boksu, Vrbas 2018. / Foto: M. V.

Oba predstavnika vrbaskog „Čarnoka“ pokazala su zavidnu veštinu i tehniku, te su na najbolji način predstavili klub, opštinu i Republiku Srbiju. Stefan Camović je uvrstio još jedno zlato u svoju kolekciju, a klubu je doneo pehar za najboljeg omladinca turnira, dok je Dajana Grmuša uzela bronzanu medalju.

Stefan je boksovao u kategoriji do 60 kg u uzrastu mladih, a na putu do zlata mu se našao prvak iz Slovenije, veoma iskusan, snažan i dobar tehničar koji je savladan rezultatom 3:2. U finalnoj borbi Camović se susreo sa Nenadom Markovićem, bokserom iz reprezentacije Crne Gore, koji je 2017. godine proglašen za najperspektivnijeg sportistu Podgorice. Nakon teškog meča Stefan je izašao kao pobednik i ostavio je snažan utisak na sudije. Ovom pobedom, upisao se u listu najboljih koje je Vrbas ikada imao.

Četvorostruki prvak Srbije, četvorostruki prvak Vojvodine, pobednik međunarodog turnira u Lazarevcu, pobednik međunarodnog turnira u Beočinu, pobednik Juniorskog kupa nacija u Vrbasu i zlatne medalje sa mnogih drugih međunarodnih takmičenja, čine deo zlatnog korpusa ovog talentovanog boksera. Stefan Camović je više od devet puta proglašen za najboljeg boksera raznih turnira, za šta mu je svaki put uručen i pehar.

Trener Igor Škundrić kaže da za 13 godina rada, koliko klub i postoji, još nisu imali toliko borbenog, srčanog i hrabrog borca.

„Stefan Camović je neko ko protivnika gleda pravo u oči, ne zanima ga njegovo iskustvo, kilaža, veličina i snaga, zanima ga samo da pobedi. Najbolji primer toga je pobeda na „Zagreb Openu“. Stefan je imao 63 kilograma par dana pre početka takmičenja, a morao je da kilažu koriguje na 60 kg da bi bio u kategoriji, zbog čega je bio iscrpljen i umoran, ali to ga nije sprečilo da iscrpi poslednji atom snage i pobedi protivnike. Camović je rođeni Ravnoselac koji već šest godina svaku noć dolazi autobusom na trening, mora da preseda sa autobusa na autobus, jer ne postoji direktna linija, vraća se kući posle ponoći, a ujutro ide u školu. Zahvaljujemo se profesorima i upravi SSŠ „4. juli“ na razumevanju i podršci koju pružaju Stefanu u njegovoj sportskoj karijeri. Retko se viđa da neko ima toliku ljubav prema boksu. Ravno Selo treba da se ponosi jer je ovaj sedamnaestogodišnji bokser sada već postao najbolji bokser opštine Vrbas, svih vremena“, istakao je trener Škundrić.

Predsednik kluba Željko Žmukić je naglasio da je Stefan Camović nedelju dana pre Zagreba imao i težak meč u Žablju na osmom kolu RLV. Tada se susreo sa starijim, iskusnijim i težim bokserom iz BK „Naisus“ iz Niša, koji boksuje u Prvoj ligi Srbije.

„Meč između Nikole Lazarevića i Stefana Camovića bio je prava borbena umetnost. Snažni udarci sa mnogo nadmudrivanja između ravnopravnih protivnika, izazvali su pažnju cele publike. Stefan je pobedio odlukom sudija 5:0 odličnog Nikolu i dobio je pehar za najboljeg borca turnira. Pored Stefana u Žablju je rukavice ukrstio i Mašan Nikčević u kategoriji do 75 kilograma sa bokserom Nikolom Božovićem iz BK „Sombor“. Iako je Nikola imao 10 puta više mečeva od Mašana, to ga nije sprečilo da pobedi. Mašan Nikčević je uzeo zlatnu medalju i pehar za najboljeg kadeta“, rekao je Žmukić.

Damir Jajić iz BK „Čarnok“ je odneo pobedu bez borbe, dok je Ognjen Sjekloća imao svoj prvi meč kao uvodnu borbu u kojoj je pokazao da je rođen za ovaj sport.

Po rečima trenera Igora Škundrića, intenzitet treninga se ne smanjuje, s obzirom na to da su takmičenja tokom cele godine i da nema pauze.

„Predstoji nam dug put u Rusiju u Sibirsku oblast Nadim. Željko Žmukić i ja vodićemo dvoje boksera koji su pozvani da učestvuju na prestižnom turniru „Valerija Strižova“ koji se održava u Nadimu i počinje 28. novembra 2019. godine, a troškove prevoza i smeštaja snosi organizator turnira. Stefan Camović i Dušan Drinčić trenutno prolaze poslednju fazu priprema za ovaj svetski turnir i nalaze se u odličnoj formi. Nadam se da će ponoviti uspeh iz 2015. godine Damjana Grmuše i Jelene Zekić, koji su na ovom turniru uzeli zlatne medalje, kao članovi BK Čarnok i kao deo Reprezentacije Srbije“, kaže Škundrić.

U klubu „Čarnok“ članarina se ne naplaćuje, troškove smeštaja, hrane i takmičenja snosi klub, treneri nemaju platu, ali zato imaju najbolje rezultate u Srbiji, slogu u klubu, i puno srce jer, rezultati njihovog rada sijaju bojom zlatnih medalja.