Akcija odnošenja biljnog otpada u Vrbasu najavljena za 23. novembar

293

VRBAS - Ekipe "Čistoće" Javnog komunalnog preduzeća "Komunalac" Vrbas obaviće u subotu, 23. novembra jesenju akciju skupljanja biljnog otpada.

Građani treba da pripreme lišće i grane tako što će ih spakovati u džakove ili povezati u snopove, koje će potom izneti ispred svojih kuća. Ovo je prva ovogodišnja akcija odnošenja biljnog otpada.

“Ovom akcijom nosićemo biljni otpad pod kojim podrazumevamo – baštenski otpad i lišće. Moram da naglasim da u tu kategoriju ne spada otpad od poljoprivrednih proizvoda. Otpad može biti upakovan u bilo koje vreće, kutije, povezan u manje snopove kako bi radnici lakše i efikasnije obavljali svoj posao. Biljni otpad ne sme biti u rasutom stanju. Akcija će početi u sedam časova ujutru”, rekao je Mladen Pavlović, poslovođa PJ “Čistoća”.

Prema rečima Pavlovića, žitelji sela opštine Vrbas o akciji odnošenja biljnog otpada biće blagovremeno obavešteni.

Ukoliko nekome od građana, iz tehničkih razloga, ne bude odnet biljni otpad mogu se obrate PJ “Čistoća” putem telefona 021/706-083.

Apeluje se na građane da u naznačenom terminu iznesu isključivo biljni otpad kako bi komunalci neometano mogli da obave posao.