Bioskop Jugoslavija prikazuje Zaleđeno kraljevstvo 2, Dnevnik Diane Budisavljević i Izazivač

722

VRBAS - Aktuelne filmske hitove možete da pogledate do kraja novembra u bioskopu Jugoslavija, a u nastavku saznajte šta je sve na repertoaru.

Jedan od najpopularnijih animiranih filmova u proteklih nekoliko godina svakako je „Frozen“ ili na srpskom „Zaleđeno kraljevstvo“. Na radost mnogih mališana, ali i onih starijih, „Zaleđeno kraljevstvo“ dobilo je nastavak i moći ćete da ga pogledate u bioskopu Jugoslavija 21. i 22. novembra od 19:00 časova. Zašto je Elsa rođena sa čarobnim moćima? Odgovor na to pitanje je doziva ali i preti kraljevstvu. Zajedno sa Anom, Kristofom, Olafom i Svenom upustiće se na opasno ali i izvanredno uzbudljivo putovanje. U „Zaleđenom kraljevstvu“ Elsa se pribojavala da su njene moći previše jake za svet. U „Zaleđenom kraljevstvu 2“ mora verovati da su dovoljne.

„Dnevnik Diane Budisavljević“ na programu je 25, 26. i 27. novembra od 19:00 časova. Istinita priča o Austrijanki udatoj u Zagrebu za lekara Srbina pravoslavne veroispovesti, koja je za vreme Drugog svetskog rata, sigurne smrti spasila više od 10.000 srpske dece iz NDH logora. Među njima su i Živko, Milorad, Zorka i Nada koji se gotovo 80 godina kasnije vraćaju u logore svog detinjstva i tek tada saznaju da život duguju nepokolebljivoj snazi jedne žene. Diana je vodila detaljnu kartoteku dečjih sudbina, koju će joj nakon rata oduzeti nepovratno komunistička vlast 1945. godine. Zahvaljujući Dianinom dnevniku, koji je nakon njene smrti pronašla njena unuka, rasvetljena je herojska uloga žene uverene da njen život nije vredniji od života nedužno progonjenih.

Ljubitelji dobrog horora će 20, 21. i 22. novembra od 21:00 sat imati priliku da pogledaju film „Dr Sleep“ koji smo najavili u prethodnom tekstu.

Na repertoaru bioskopa Jugoslavija 25, 26. i 27. novembra od 20:30 časova je drama „Izazivač“. Ovaj film snimljen je po istinitom događaju o trostrukoj pobedi forda s modelom GT40 1966. godine, nakon šestogodišnje dominacije ferarija na čuvenoj trci izdržljivosti 24 sata Le Mansa.

Cena ulaznice je 250 dinara.