Deveta Noć pozorišta u subotu u bioskopu Jugoslavija

188

VRBAS - Deveta po redu manifestacija "Noć pozorišta" održaće se u subotu, 23. novembra u bioskopu "Jugoslavija" pod sloganom "Ni na nebu...ni na zemlji".

Manifestaciju će u 14:30 časova svečano otvoriti predsednik opštine Vrbas Milan Glušac, posle čega će biti predstavljena digitalna priča “Ekologijada”, koju su radili članovi filmske radionice OŠ “Petar Petrović Njegoš” iz Vrbasa, prema dramskom tekstu Irene Zlatković.

Posetioci će imati priliku da vide izložbu radova sa ekološko-edukativne radionice Sektora marketinga JKP Komunalac Vrbas, kao i da pogledaju projekcije tri najbolje predstave prvog Eko festa u organizaciji Komunalca, koje su izvela deca iz Predškolske ustanove “Boško Buha”.

Od 16:00 časova održaće se radionica kreativne reciklaže i modna revija “Zelena moda” učenika OŠ “Petar Petrović Njegoš” i učiteljice Snežane Kovač.

Predstava za decu “Petar Pan” u izvođenju Allegretto teatra, počinje u 17:00 časova. U predstavi igraju Bojan Simić, Katarina Orešan, Marija Pantin i Luka Pešalj.

U 20:00 časova posetioci će moći da pogledaju predstavu “Rastibuđilizovane klejbezable” Teatra “Levo”, AKUD “Ivo Lola Ribar” iz Beograda, a po tekstu i režiji Milana D. Vukotića.

Pozdravnu reč ima specijalni gost, makedonski režiser Đorđe Rizevski.