Počeli radovi na sanaciji lokalnog puta u Karavukovu

571

KARAVUKOVO - U Karavukovu su 22. novembra počeli radovi na sanaciji lokalnog puta L410 dužine 5,6 kilometara, a reč je o deonici od izlaska iz Odžaka, do izlaska iz Karavukova, na putu prema Bogojevu.

Ilustracija / Foto: Naše Mesto

Radove u vrednosti od 70,9 miliona dinara bez PDV-a finansira Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

Kako kaže predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković, prilikom obilaska i dijagnostikovanja stanja utvrđeno je da je više od 25 odsto površine puta oštećeno usled mrežastih oštećenja i termičkih uticaja Ona dodaje da je najveći problem bila pojava učestalih kolotraga i da će se oni sanirati u prvom delu radova, a biće proširene i bankine, da bi se kasnije put kompletno presvukao.

„Ono što mogu da najavim jeste da po ovom principu, a naravno zajedno sa Vladom Republike Srbije, Ministarstvom građevinarstva i pomenutim „Putevima Srbije“, uskoro sledi i sanacija državnog puta drugog reda, od Odžaka do Lalića, gde je dužina 7,6 km. Planovi za narednu godinu govore da ćemo nastaviti istom dinamikom, odnosno krenućemo i u sanaciju drugog dela lokalnog puta od Brestovca do Odžaka. Svakako najveći zadatak koji nam predstoji jeste da put od Karavukova do Bogojeva saniramo takođe u narednom periodu“, izjavila je predsednica opštine Odžaci.