Krsturčani i Ratkovčani nakon sjajnog završetka polusezone dele četvrto mesto u PFL Sombor

271

PFL SOMBOR - Jesenji deo sezone je završen. Okončan je kolom koje je odigrano prethodnog vikenda. Možda najpozitivnije iznenađenje predstavljaju sjajne igre u finišu polusezone FK Rusina i Radničkog 1918, koji su nakon nekoliko sjajnih mečeva završili na četvrtoj poziciji tabele.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Tako je FK Rusin na gostovanju u Kulpinu deklasirao domaći tim rezultatom 7:2, dok je Radnički 1918 takođe na gostovanju bodove odneo iz Karavukova rezultatom 1:0. Što se tiče vodećih timova na tabeli Hercegovac je bio ubedljiv protiv Slavije sa 4:0, Vojvodina je pobedila BSK sa 3:0, dok je Borac pobedio FK Kordun sa 4:1.

ŽAK je izgubio na domaćem terenu 0:4, Tvrđava je bila bolja od Maglića 2:0, dok su Budućnost i Omladinac pobedili bodove nakon rezultata 0:0.

Nakon završene polusezone Hercegovac se nalazi na prvom mestu sa 37 bodova, Vojvodina na drugom sa 35, dok je Borac 46 na trećem sa 32 boda. Četvrtu poziciju dele Rusin i Radnički 1918 sa 29 bodova.

Na sredini tabele Slavija ima 27 bodova, Kordun 26, a Budućnost iz Mladenova i Tvrđava dele osmu poziciju sa 24 boda. Odmah iza njih nalazi se Polet sa 20 bodova, dok se pri dnu tabele nalaze BSK sa 15, Budućnost iz Paraga sa 15, Omladinac sa 11, kao i Maglić koji ima isti broj bodova. Kulpin je na pretposlednjem mestu sa 6, dok poslednji ŽAK ima samo 1 bod.

Nastavak prvenstva kreće od proleća, a tada će sasvim sigurno doći do raspleta u Područnoj fudbalskoj ligi Sombor.