Obeležena decenija postojanja Atletskog kluba „Hajduk maraton tim“ iz Kule

528

KULA - Atletski klub "Hajduk maraton tim" iz Kule obeležio je u subotu jubilej, deset godina postojanja i uspešnog rada.

Foto: M. V.

Kao inicijalna kapisla za stvaranje kluba bila je Trka prijateljstva koja je po prvi put održana u junu 2009. godine, a klub je registrovan iste godine u novembru. AK „Hajduk maraton tim“ je počeo da radi sa 15 članova, dok danas oko 50 ljudi može da se pohvali članstvom u kulskom trkačkom klubu.

Predsednik AK „Hajduk maraton tim“, atletičar Zdravko Mišović rekao je da klub u narednoj godini planira da se posveti radu sa decom, a osvrnuo se i na Kulsku ligu trčanja, koja postoji već dve godine i jednom nedeljno okuplja ljubitelje atletike iz naše okoline. On je takođe govorio o nekim planovima koji će biti sprovedeni u bližoj budućnosti.

„Sem povećanja članstva, cilj nam je da u 2020. godini imamo i neki kvalitet. Nezvanično, dva kvalitetna atletičara treba da pređu u AK Hajduk maraton tim, Nikola Bursać i Miloš Dajević. Budućnost kluba su i deca i cilj je da napravimo stabilan klub gde će deca biti osnova svega“, kaže Mišović i dodaje da je u planu pravljenje i staza za trčanje i biciklističkih staza.

Zdravko Mišović je ovom prilikom najavio i dvanaestu Trku prijateljstva, koja će se održati 20. juna 2020. godine i rekao da su prijave već otvorene. „Obećavamo da će dvanaesta Trka prijateljstva biti do sada najbolje organizovana, onaj ko je bio prethodnih godina zna o čemu pričam. Nadam se da ćemo ići jednu stepenicu više i biti prepoznatljivi na mapi atletike i trčanja u Srbiji i regionu“, poručuje Mišović.

Svoje prijave za 12. Trku prijateljstva možete da pošaljete putem zvaničnog sajta ovog sportskog događaja trkaprijateljstva.rs.