Predstavnici južnokorejske kompanije ponovo u Vrbasu

2981

VRBAS - Vrbas su u ponedeljak po drugi put posetili predstavnici južnokorejske kompanije "Kyungshin" koja je zainteresovana za ulaganje u našu opštinu.

Zgrada Opštine Vrbas / Foto: Bratislav Grbić, fotopres.com

Ovog puta na sastanak sa rukovodstvom opštine Vrbas došao je i sam vlasnik kompanije, kako bi se razgovaralo o eventualnoj izgradnji fabrike za proizvodnju elektronskih komponenti za automobilsku industriju i zapošljavanju hiljadu radnika. Kompanija „Kyungshin“ planira da uloži 24 miliona evra u Vrbas, prenosi opštinski info portal.

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac rekao je da je u drugom krugu razgovora data preciznija analiza uslova za poslovanje i dodao da je dogovoren i treći sastanak na kome će biti predstavljena analiza nezaposlenog stanovništva po godinama, broju, polu i zanimanju. Glušac kaže da će za ovaj deo pregovora biti potrebna podrška Nacionalne službe za zapošljavanje, a da posle toga sledi i obilazak lokacija na kojima bi fabrika mogla da se gradi.

Na molbu predstavnika kompanije iz Južne Koreje bila je organizovana i poseta Industriji mesa „Carnex“ jer su gosti želeli da se upoznaju sa radom jedne velike kompanije koja posluje u Vrbasu.

Pored predstavnika lokalne samouprave i južnokorejske kompanije, sastancima su prisustvovali i predstavnici Ambasade Južne Koreje, Razvojne agencije Srbije i Agencije za promociju trgovine i investicija Južne Koreje.