Stipendije za studente deficitarnih struka sa teritorije opštine Odžaci

345

ODŽACI - Opština Odžaci raspisala je Konkurs za dodelu studentskih stipendija studentima deficitarnih struka sa područja odžačke opštine za školsku 2019/2020. godinu.

Zgrada Opštine Odžaci / Foto: N. Janjanin, fotopres.com

Zaključkom Opštinskog veća, u deficitarna spadaju sledeća zanimanja: diplomirani inženjer elektrotehnike, diplomirani inženjer mehatronike, diplomirani inženjer geodezije, diplomirani logoped, diplomirani inženjer mašinstva, doktor medicine, diplomirani stručnjaci informacionih tehnologija, diplomirani inženjer saobraćaja, diplomirani inženjer građevine, diplomirani inženjer arhitekture, profesor fizike i profesor matematike.

Prijave traju do 9. decembra, a pravo na dodelu stipendije imaju studenti akademskih i strukovnih studija prvog i drugog stepena koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Odžaci i pohađaju visokoškolsku ustanovu čiji je osnivač Republika Srbija.

Kandidati treba da budu mlađi od 26 godina, da su na budžetu, kao i da nisu u radnom odnosu i da nemaju status apsolventa.

Zahtevi se predaju na šalteru broj 6 Uslužnog centra Opštinske uprave opštine Odžaci, a mogu se poslati i na adresu Opštinska uprava opštine Odžaci, Knez Mihailova 24, sa naznakom: „Konkurs za dodelu studentskih stipendija studentima deficitarnih struka“.

Ceo tekst konkursa pročitajte – OVDE.