Jovana Jovović iz Crvenke najmlađa debitantkinja u istoriji rukometne reprezentacije Srbije

3134

CRVENKA - Rođena Crvenčanka Jovana Jovović upisala se u istoriju srpskog rukometa postavši najmlađa debitantkinja reprezentacije Srbije na velikim takmičenjima.

Jovana Jovović / Foto: Rukometni savez Srbije

Sedamnaestogodišnja Crvenčanka, koja punoletna postaje 4. decembra, upisala je nekoliko minuta u meču protiv Angole na Svetskom prvenstvu u Japanu i tako postala deo istorije nacionalnog tima. Angola je savladana rezultatom 32:25, posle čega je srpska reprezentacija zabeležila još jednu pobedu, protiv Kube sa 46:27.

Jovana je prošlog leta nastupala kao član juniorske reprezentacije i kao najbolji levi bek turnira učestvovala u osvajanju Evropskog prvenstva B kategorije.

„Ovo je velika čast za mene. Želim da se zahvalim celom stručnom štabu što su mi ukazali priliku da budem deo našeg tima na Svetskom prvenstvu. Nadam se da ću se pokazati dobro i iskoristiti priliku“, rekla je Jovovićeva za sajt Rukometnog saveza Srbije i dodala: „To ne može da ne prija. Znači mi jako puno na planu samopouzdanja. Selektor, treneri i devojke mi puno toga olakšavaju i čine da nemam tremu i da ne osećam veliki pritisak kao mlada igračica. U ovakvoj ekipi je lako biti najmlađi. Ne osećam teren, sve je kako bi trebalo da bude.“

Jovana Jovović inače potiče iz porodice rukometaša i ovim sportom počela je da se bavi sa 11 godina.

Selektor ženske rukometne repretentacije Ljubomir Obradović već neko vreme je pratio igru i razvoj Jovane Jovović.

„Jovanu pratimo kroz trenažne centre koje organizujemo. Ona je baš, baš fini potencijal. Sada od tog potencijala treba izbrusiti pravu reprezentativku. Evo joj šansa da ona bude predvodnik jedne nove genracije devojaka u Srbiji koje će da nastave da igraju rukomet na visokom nivou“, kaže Obradović.