(FOTO) Veliki uspeh karatista Hajduka, osvojeno sedam medalja u Slovačkoj

796

KULA - Karate klub "Hajduk" je u subotu, 30. novembra 2019. godine nastupio sa 14 takmičara u slovačkom gradu Nitri na prestižnom IX međunarodnom turniru "Rudolf Farmadin's Memory Cup".

Hajduci su postigli fenomenalan rezultat osvajanjem čak sedam medalja u pojedinačnoj konkurenciji u borbama i to: jednu zlatnu, jednu srebrnu i pet bronzanih.

  • Rastko Baturan (muške nade -55kg) – 1. mesto
  • Marko Međedović (juniori -55kg) – 2. mesto
  • Aleksandra Đikić (kadetkinje -54kg) – 3. mesto
  • Aleksandra Đikić (juniorke -53kg) – 3. mesto
  • Marko Pucar (kadeti – 57kg) – 3. mesto
  • Dušan Veselinović (juniori -76kg) – 3. mesto
  • Luka Giric (kadeti -70kg) – 3. mesto

Radi se o jednom od najjačih turnira u Evropi za mlađe uzrasne kategorije koji se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske karate federacije (EKF). Učestvovalo je više od 650 boraca iz 10 zemalja, mahom sa svojim reprezentacijama i regionima, a hajduci su bili jedan od malobrojnih sastava koji je nastupao kao klub i osvojili su čak sedam medalja, što je ogroman uspeh i daleko iznad očekivanog i planiranog.

Ovaj turnir pored svoje snage, za Hajduk ima posebno značenje jer je organizator najbolji karatista u istoriji Slovačke Klaudio Farmadin koji je nastupao i za ovaj kulski klub kao pojačanje za Premijer ligu Srbije 2007. koju su tada i osvojili po prvi put u istoriji kluba uz njegov izuzetan doprinos i to prijateljstvo neguju sve do danas.

Na turniru su se najviše istakli Rastko Baturan koji je superiorno osvojio prvo mesto sa ostvarene sve četiri pobede bez izgubljenog poena i Aleksandra Đikić, koja je nastupila u dve uzrasne kategorije (kadetkinje i juniorke) i u obe osvojila treće mesto, uz veliki broj mečeva i odličan učinak. Ostali osvajači medalja su takođe demonstrirali visok nivo kvaliteta i forme i pokazali uzlazni trend i da sazrevaju u izuzetno ozbiljne borce.

Pored samog takmičenja, organizovani su zajednički treninzi dva dana pre nastupa i to sa istaknutim seniorskim šampionima iz raznih zemalja što je takođe bilo ogromno iskustvo kako za takmičare Hajduka, tako i za trenere.

„U klubu smo izuzetno zadovoljni celokupnim putovanjem, nastupom i svim pratećim sadržajima u kojima smo učestvovali i ostvarili vrhunske rezultate. Na kraju možemo konstatovati da je ovo svakako najveći uspeh ove takmičarske godine za naš klub. Narednog vikenda u Sloveniji (Brežice) se održava Balkanski šampionat za kadete, juniore i mlađe seniore i iz našeg kluba je posle uspešnog nastupa u Slovačkoj, spisak selektora proširen na četiri imena i to: Aleksandra Đikić (kadetkinje), Natalija Seratlić (juniorke), Marko Međedović (kadet) i Luka Giric (kadet). Još jedno veliko priznanje za Karate klub „Hajduk“ i veliki izazov za naše reprezentativce, nadamo se dobrim vestima i medaljama i iz Slovenije“, kaže trener Nikola Greber.