Humanitarna izložba u Likovnoj galeriji KC Kula povodom Međunarodnog dana invalida

154

KULA - U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula u četvrtak, 5. decembra u 18:00 časova biće otvorena humanitarna izložba u organizaciji Udruženja obolelih od multuple skleroze "Zapadna Bačka" iz Sombora.

Udruženje „Zapadna Bačka“ je 2006. godine započelo druženje sa umetnicima kroz organizovanje saborovanja kojih je do sada bilo četrnaest. Saborovanja su organizovana sa plemenitim, dobrotvornim ciljem.

„Na saborovanjima je stvarano neraskidivo prijateljstvo obolelih i umetnika, stvarana su dela „Ogledala duše“, dela širine srca i nesebičnog gesta pripadanja zajedničkom cilju. Ova izložba je rečita potvrda tome. Biće izloženo oko 30 radova različitih formata i razlčitih umetnika“, kažu organizatori.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana s ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu.