PK Bjelica osvojio drugo ekipno mesto i 31 medalju na Feniks kupu u Somboru

350

VRBAS / KULA / CRVENKA - PK "Bjelica" iz Vrbasa je u subotu, 30. novembra učestvovao na međunarodnom mitingu "Feniks kup" u Somboru.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U konkurenciji oko 180 plivača iz 14 klubova iz Srbije, BIH i Hrvatske PK „Bjelica“ Vrbas je osvojio drugo ekipno mesto kao i 31 medalju – 16 zlatnih, 10 srebrnih, pet bronzanih kao i pehar za najuspešniju takmičarku.

Sa najviše FINA bodova u disciplini 200m prsno pehar je osvojila Lenka Kozomora a svi plivači su oborili lične rekorde. Osvajači medalja bili su: Lenka Kozomora, Jelena Kosović, Sara Pavljuk, Marija Krajinović, Jovan Mitrić, Nađa Igrački, Ema Pavljuk, Staša Tutorov, Tara Majer, Petar Tomić, Nikola Babović i Mina Bajagić.

Sledeće takmičenje je u Bečeju gde će imati priliku da se takmiče najmlađi plivači, dok juniori nastavljaju sa završnim pripremama pred državno prvenstvo u Kikindi.

„U klubu rade četvorica trenera, svi su profesori fizičkog vaspitanja i licencirani treneri i to je jedan od razloga zašto imamo odlične rezultate već 13 godina u kontinuitetu. Treninzi su svakim radnim danom pre podne od 07:30 do 09:00, posle podne od 14:00 do 15:30, a pored treninga u bazenu deca imaju 3 puta nedeljno suvi trening. Svi ovi rezultati su produkt sistemskog rada u klubu. Svi koji žele da nauče da plivaju ili da treniraju plivanje mogu da se jave na telefon 060/668-48-74 Miloš“, poručuju iz kluba.

Pored ovih uspeha, na Okružnom školskom prvenstvu u Novom Sadu, dvoje takmičara „Bjelice“ plasiralo se na Školsku olimpijadu, Milena Mandić u kategoriji srednjih škola i Sale Andrić u kategoriji osnovnih.