(FOTO) Vukovi osvojili tri medalje u Slovačkoj

507

KULA - U subotu, 30. novembra, u slovačkom gradu Nitri održan je deveti po redi memorijalni karate turnir "Rudolf Farmadin", na kojem su nastupili i takmičari Karate kluba "Vukovi".

Foto: KK Vukovi

Navedeni turnir predstavlja jedan od najjačih karate turnira u sportskim borbama i okupio je skoro 600 takmičara iz više od 50 klubova i sedam zemalja.

Karate klub „Vukovi“ je na ovom turniru nastupio sa pet takmičara, od kojih su trojica došla do pobedničkog postolja.

Prvi je nastupao Rastko Mijanović, koji je usled nedostatka sportske sreće, prvi meč izgubio, i kroz tri repasažne borbe, zasluženo došao na pobedničko postolje sa bronzanom medaljom.

Foto: KK Vukovi

Odmah iza njega nastupio je Mihajlo Krnajac, koji je nakon pobede u četiri izuzetno teška i neizvesna meča zasluženo došao do finala. U finalnoj borbi, posle nekoliko spornih sudijskih odluka, Mihajlo je ipak takmičenje završio na visokom drugom mestu.

Pred sam kraj takmičenja na tatami je izašao junior Miloš Milutinović, koji se trenutno nalazi u izuzetnoj takmičarskoj formi. Veoma atraktivno i slobodno, može se reći, sa lakoćom je savladao izuzetno kvalitetne reprezentativce Mađarske i Slovačke i zasluženo došao do prvog mesta i zlatne medalje.
Na ovom turniru nastupili su još i Miloš Krnajac, koji je takmičenje završio na visokom petom mestu i junior Ćosić Filip, koji je izuzetno teškoj konkurenciji i pored pokazanog kvaliteta, nažalost ostao bez plasmana.

Foto: KK Vukovi

„U poslednje vreme ostvarili smo kontinuitet u ostvarivanju nacionalnih i međunarodnih rezultata, što je čak i premašilo postavljeni cilj na početku ove takmičarske sezone. Na krilima ostvarenih rezultata, od našeg juniora Milutinović Miloša, očekujemo dobar plasman na predstojećem Prvenstvu Balkana koje se održava naredne nedelje u Sloveniji. Miloš je u ovoj takmičarskoj polusezoni ostvario uspeh koji se u karate sportu ne pamti, da neko posle nepune dve godine bavljenja ovim sportom pobeđuje već prekaljene borce i reprezentavce i postane član juniorske reprezentacije Srbije“, saopštili su u upravi kluba.