Kad klinci uzmu stvari u svoje ruke: Učenici SSŠ „4. juli“ osvojili novac za postavljanje rampe za invalide

1491

VRBAS - U Srednjoj stručnoj školi "4. juli" u Vrbasu u četvrak je održana tribina "Zajedno možemo sve" kojoj su prisustvovali predstavnici učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola vrbaske opštine.

Foto: SSŠ "4. juli" Vrbas

Na tribini, koju su organizovali članovi učeničkog parlamenta škole domaćina Snežana Grahovac, Viktor Kiš, Jelena Maćuženski, Jovana Pavlović i Matijaš Muratović sa koordinatorkom Ivanom Kotlajom, prezentovan je uspeh učenika ove škole na konkursu UNICEF-a, koji im je doneo nagradu od 2.000 evra za sprovođenje projekta u delo. Projekat kojim su učenici konkurisali je izrada rampe za osobe sa invaliditetom na ulazu u školu.

Foto: SSŠ „4. juli“ Vrbas

Celokupnoj ideji podršku su pružili Dragan Janković i Branko Bulajić iz Društva invalida Vrbasa koji su učestvovali na tribini i izrazili zadovoljstvo što su deca inicirala i ostvarila uspeh za njima veoma značajnu promenu.

Foto: SSŠ „4. juli“ Vrbas

„Sledeće što nas čeka jeste svečano otvaranje rampe i neizmerno se radujemo tome! Ovim putem želimo da se zahvalimo i našoj prosvetnoj savetnici Sonji Miladinović koja nas je uputila na ovaj konkurs koji nam je doneo ogroman uspeh i mogućnost napretka dečijeg preduzetništva“, kažu su iz SSŠ „4. juli“.