Rekonstruisan pružni prelaz Odžaci – Lalić, vrednost radova dvadeset miliona dinara

511

ODŽACI / LALIĆ - Završeni su radovi na opremanju pružnog prelaza Odžaci - Lalić, koji je godinama predstavljao opasnost za vozače. Sada je opremljen automatskim polubranicima i svetlosno-zvučnim uređajima čime je postao jedan od najbezbednijih pružnih prelaza.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Novootvoreni i u potpunosti rekonstruisani pružni prelaz, na državnom putu Odžaci – Lalić, obišao je u četvrtak pomoćnik predsednice opštine Odžaci, Milorad Stanišić.

„Ovom prilikom želim da se zahvalim Ministarstvu za saobraćaj, građevinarstvo i infrastrukturu kao i ministarki Zorani Mihajlović, koja je nakon posete Zapadnobačkom okrugu, 5. avgusta, obećala brzu realizaciju ovog velikog problema za našu opštinu“, istakao je Stanišić.

Prema njegovim rečima, prelaz na ovoj deonici nikada nije bio obezbeđen, pa sada sa ponosom možemo reći da je ovo najmoderniji pružni prelaz u Srbiji.

Postavljena je najsavremenija oprema, svetlosno zvučna signalizacija (dva crvena svetla i zvonovni signal), dva led reflektora kao i tri kamere koje beleže prolazak svih učesnika u saobraćaju. Vrednost projekta je oko 20 miliona dinara.

„Ovom prilikom apelujem na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise, da ne obilaze pružni prelaz kada su polubranici spušteni, kako ne bi ugrozili svoj život i život ostalih učesnika u saobraćaju“, naglasio je Stanišić.