Foto iz vazduha: Kako teku radovi na izgradnji bazena i sportskog centra u Kuli

4980

KULA - U toku su radovi na izgradnji sportskog centra u Kuli, a mi smo zabeležili kako to izgleda iz vazduha, kako bi građanima bilo jasnije dokle se stiglo sa izgradnjom.

Kao što možemo da vidimo na fotografiji, na Vašarištu se nalazi mehanizacija koja je zadužena za radove, a na radost Kuljana, uočljivi su i bazeni, kao glavni deo budućeg Sportskog centra Vašarište.

Podsećamo da je, prema poslednjem rebalansu budžeta opštine Kula, za nastavak izvođenja radova na izgradnji kompleksa izdvojeno dodatnih 53 miliona dinara. Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić objasnio je da su na početku radova primećeni određeni propusti što u projektu, što na terenu, zbog čega su bila neophodna dodatna sredstva za nastavak izgradnje.

Kako smo ranije pisali, u prvoj fazi radova trebalo bi da budu izgrađeni otvoreni bazen (bazen za vaterpolo) sa tribinama, pristupnim stepenicama i rampama, otvoreni bazen za neplivače, otvoreni bazen za malu decu, upravna zgrada, teren za odbojku na pesku, energetski blok, deo pristupne saobraćajnice i parkinzi.

Prema Miljanićevim rečima, da bi prva faza bila završena, pored 53 miliona dinara opredeljenih iz opštinskog budžeta, nedostaje još oko 100 miliona dinara. Postoje naznake i najave da je Pokrajinska vlada spremna da izdvoji ta sredstva u januaru, čime bi prva faza u osnovi bila završena i mogla bi da dobije upotrebnu dozvolu, odnosno da se koristi već na leto 2020. godine.