LAG Srce Bačke na jedanaestom Ravangrad Vine Festu u Somboru

308

KULA / SOMBOR - Članovi Lokalne akcione grupe "Srce Bačke" iz Kule učestvovali su na "Ravangrad Vine Festu" u Somboru, jedinstvenoj manifestaciji na području Zapadnobačkog okruga koja se održava 11. put po redu u cilju širenja vinske kulture i promociji domaćih i organskih proizvoda i proizvođača.

Foto: LAG Srce Bačke

LAG „Srce Bačke“ je prezentovao proizvode OPG „Ese“ Kula, Udruženja voćara i vinogradara Crvenka, Udruženja žena „Bajka“ Ruski Krstur, „Naša zadruga“ Kucura, Udruženja „Ideja“ Kula, a svoje proizvode posetiocima sajma predstavili su Vinarija „Milisavljević“ Lipar i članovi Udruženja „Eko-Kula“. Biozačinsko bilje, ulja od bundeve, med, kupinova vina, sitni kolači napravljeni od organskog brašna, kozmetika i pića od lavande, ručni radovi, različite sorte vina su samo deo palete proizvoda koje naša sredina može da ponudi tržištu.

Foto: LAG Srce Bačke

Blizu 100 proizvođača iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Mađarske predstavili su posetiocima najrazličitije domaće proizvode. Tokom festivala posetiocima je priređen bogat kulturno-umetnički program, a u okviru pratećeg programa održano je predavanje na temu „Prednosti i izazovi vinskog turizma – međunarodna perspektiva“ dr Tatjane Pivac i predavanje somelijera i enologa Ljubice Radin „Degustacija velikih vina“.