Teška nedelja na teritoriji PU Sombor, četrnaest osoba povređeno u saobraćaju

1646

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Policijska uprava u Somboru izdala je saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja u opštinama Kula i Odžaci i gradu Somboru za period od 2. do 8. decembra 2019. godine.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teške i trinaest osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su četiri vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirano je sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe zadobile lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su dva vozača.

Na području opštine Apatin evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila lake telesne povrede.

Na području opštine Odžaci evidentirana je jedna saobraćajne nezgode u kojoj je šest osoba zadobilo lake telesne povrede. Dva vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

U opštini Kula evidentirane su dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške i dve osobe lake telesne povrede.

Napisana su 32 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 379 prekršajnih naloga.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina, neustupanje prava prvenstva prolaza i neustupanje prava prvenstva prolaza pešaku na obeleženom pešačkom prelazu.