Kuljanin Aron Papajčik dobitnik priznanja „Talenti“ za darovitu decu

787

KULA - Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević uručili su tradicionalno pokrajinsko priznanje "Talenti" učenicima i njihovim mentorima za vrhunske rezultate na takmičenjima u zemlji ili inostranstvu u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika.

Foto: vojvodina.gov.rs

Među nagrađenima su i učenik Osnovne škole „Petefi brigada“ iz Kule Aron Papajčik i njegov mentor Lidija Bačić, profesor tehničkog i informatičkog obrazovanja. Aron se takmičio iz oblasti tehnike, napravivši CNC mašinu za graviranje, koju je predstavio i na Evropskom takmičenju iz robotike i informacione tehnologije i dobio zlatnu medalju.

Čestitajući dobitnicima nagrada na rezultatima koje su do sada postigli, potpredsednik Milićević je rekao da su ti rezultati vredni divljenja, jer su postignuti u oštroj konkurenciji na domaćoj sceni i na međunarodnim takmičenjima.

Ove godine uručena je 171 nagrada učenicima i njihovim mentorima u osnovnim, srednjim i muzičkim školama. Šestoro darovitih je dobilo specijalne diplome s novčanim nagradama po 55.000 dinara, 83 učenika diplome s novčanim iznosima po 29.500 dinara i 82 mentora diplome i novčane nagrade po 14.500 dinara.