Novim ulaganjima u Dom zdravlja „Veljko Vlahović“ do kvalitetnije zdravstvene zaštite u opštini Vrbas

709

VRBAS - Dom zdravlja "Veljko Vlahović" u Vrbasu nabavio je novi ultrazvučni aparat u vrednosti od četiri miliona dinara koje su izdvojili Kabinet ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku i Opština Vrbas kao sufinansijer.

Foto: Naše Mesto

Prema rečima direktorke Doma zdravlja „Veljko Vlahović“ Jasmine Asi, novi ultrazvuk će umnogome olakšati rad u dispanzeru, budući da se stari aparat često kvario i pacijentkinje nisu mogle da odrade sve preglede.

Polivalentna patronaža će takođe biti bogatija za jedno vozilo koje treba da stigne u narednim danima, a lokalna samouprava obavezala se da njegovu nabavku sufinansira sa oko 200.000 dinara.

Ukupna vrednost ulaganja u opremanje Doma zdravlja procenjena je na 5.400.000 dinara.

Pored toga, vrbaski Dom zdravlja dobio je nedavno od Ministarstva zdravlja 3,5 miliona dinara za projekat „Zdrava žena – jaka žena“ koji se prvenstveno odnosi na Službu ginekologije i njegova realizacija je već počela nabavkom stola za ginekološke preglede koji poseduje posebnu hidrauliku i pogodan je za žene sa telesnim invaliditetom. U okviru ovog projekta planirana je i kupovina najnovijeg CTG aparata koji, pored toga što pregleda plod, može u isto vreme da vrši i monitoring vitalnih organa same trudnice.

Direktorka Asi kaže da projekat „Zdrava žena – jaka žena“ traje godinu dana i pored tehničkog opremanja podrazumeva i edukaciju i preventivne preglede.