Stambeno zbrinuto još šest izbegličkih porodica na teritoriji opštine Vrbas

761

VRBAS - Šest izbegličkih porodica koje stanuju na teritoriji opštine Vrbas dobiće krov nad glavom u seoskim naseljima zahvaljujući saradnji Opštine i Komesarijata za izbeglice.

Zgrada Opštine Vrbas / Foto: Bratislav Grbić, fotopres.com

Ugovori o donaciji i ugovori o kupoprodaji šest seoskih kuća na teritoriji opštine Vrbas imaju ukupnu vrednost 9,8 miliona dinara. Za kupovinu kuća opredeljeno je po 1,2 miliona dinara, dok će svakoj porodici biti uručen i po paket građevinskog materijala vredan 200.000 dinara, prenosi opštinski sajt.

Prema rečima Danijele Ilić, članice Opštinskog veća zadužene za socijalna pitanja i izbegla i raseljena lica, pomoć se odnosi na izbegličke porodice koje nemaju rešeno stambeno pitanje. Sredstva je obezbedio Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, sa učešćem Opštine Vrbas.

Ilićeva ističe da je, zahvaljujući Komesarijatu i Regionalnom stambenom programu, u opštini Vrbas zbrinuta 91 porodica i dodaje da će lokalna samouprava nastaviti sa realizacijom ovakvih programa kako bi se pomoglo ljudima koji se još uvek suočavaju sa stambenim problemima posle dolaska u opštinu Vrbas.