Učenici krsturske gimnazije posetili Opštinsku upravu u Kuli

218

RUSKI KRSTUR - Učenici Gimnazije "Petro Kuzmjak" iz Ruskog Krstura posetili su Opštinu Kula u okviru časa karijerno vođenje, gde su mogli da saznaju više o mogućnostima koje su im dostupne u svetu preduzetništva.

Opština Kula / Foto: B. Grbić, fotopres.com

Učenike je primio Miloš Danilov ispred Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, koji ih je upoznao sa procedurama otvaranja sopstvenog preduzeća, ali i o načinima finansiranja. Danilov je takođe učenicima objasnio kako funkcioniše preduzetnički šalter koji je nedavno otvoren u Uslužnom centru i naveo razne programe podrške preduzetnicima.

Cilj ovog projekta je da se učenici upoznaju sa celim procesom pokretanja sopstvenog posla, što će primeniti u praksi osnivanjem svog virtuelnog preduzeća.

Učenici drugog razreda gimnazije sa svojom profesorkom su na časovima odeljenskog starešine pokrenuli niz aktivnosti pod zajedničkim nazivom Start-up kako bi se bliže upoznali sa preduzetništvom, koje je Ministarstvo prosvete prepoznalo kao jednu od ključnih kompetencija koje treba da se razviju kod učenika prema reformisanom programu za gimnazije.