Fight club „Pobednik 021“ uz pomoć Kuljana iz dijaspore i roditelja obezbedio paketiće za najmlađe

563

KULA - Fight club "Pobednik 021", koji vode Kuljanin Luka Miletić i njegov kolega Branislav Plavšić iz Novog Sada, organizovali su humanitarni trening u kojem su najmlađi, reklo bi se, najviše uživali.

Foto: Luka Miletić

Osamdeset paketića podeljeno je najmlađim takmičarima ovog novosadskog kluba zahvaljujući grupi Kuljana i Novosađana koji žive i rade u Americi, a praznih ruku nisu ostali ni njihovi braća i sestre, koji su takođe kući odneli novogodišnji poklon.

Budući da je trening bio humanitarnog karaktera, oko 90 paketića obezbeđeno je za Dečje selo za decu bez roditeljskog staranja. Pored toga, za ugrožene mališane prikupljena je i određena količina odeće, obuće, sredstava za ličnu higijenu, igračaka, kao i namirnica. Ovo je druga godina zaredom kako „Pobednik 021“ ulepšava praznike štićenicima Dečjeg sela.

Fight club „Pobednik 021“ nalazi se na Novosadskom sajmu u Hali broj 3 i najviše je okrenut deci. Broji oko 50 najmlađih članova, od kojih se više od 20 takmiči u borilačkim sportovima. Iako su deca u prvom planu, u klubu trenira i pedesetak seniora.

Treneri Luka i Bane nastoje da glavni pokretač bude ljubav prema deci koja su budućnost ovog sveta i da ih ličnim primerom nauče humanosti i ljubavi prema sportu. Da humanost u ovom klubu ne postoji samo za vreme praznika, saznali smo u razgovoru sa jednim od trenera:

„Suština svega je da klinci zavole sport i da napravimo porodičnu atmosferu u klubu. Deca koja nemaju jednog roditelja i deca iz ugrožene sredine ne plaćaju članarinu i uvek se trudimo da budemo humani i najmlađima takođe prenesemo ta načela“, kaže trener Luka Miletić iz Kule.