(FOTO) Novi uspesi Boks kluba Čarnok za kraj ove godine

797

VRBAS - Minulog vikenda trofejni bokserski klub iz Vrbasa učestvovao je na dva velika turnira i ostavio snažan utisak na sve ljubitelje boksa.

Foto: BK Čarnok

U petak 13. decembra, u sportskoj sali Fakulteta za fizičku kulturu u Novom Sadu, održan je treći memorijalni međunarodni turnir u boksu „Prof. dr Momčilo Moša Savić“, na kome je učešće uzelo pet država iz okruženja u izuzetno jakoj konkurenciji. Takmičari Boks kluba „Čarnok“ Dajana Grmuša i Mašan Nikčević dobili su poziv da se bore na ovom prestižnom turniru.

Foto: BK Čarnok

Dajana se borila protiv člana crnogorske reprezentacije Nele Radenović iz Budve u konkurenciji mladih do 57 kg i ostvarila je pobedu odlukom sudija 5:0. Meč je bio veoma kvalitetan jer je reč o dve vrlo iskusne bokserke, ali je Dajana bila znatno više motivisana, što je rezultiralo pobedom.

Foto: BK Čarnok

Bilo je pravo zadovoljstvo gledati u ringu kadete u kategoriji do 80 kg Mašana Nikčevića iz vrbaskog kluba i Sava Stevanovića iz BK „Grejtest“ iz Lazarevca. Iako je Mašan pet kilograma lakši od svog protivnika, to mu nije smetalo da se takmiči u većoj kategoriji i da mu izađe na megdan. Trijumfovao je odlukom sudija 5:0, uz izuzetno težak meč i gotovo ravnopravnu borbu. Mašan je iskoristio svoje fizičke predispozicije i iz svake eskivaže zadao je čiste udarce, što mu je na kraju i donelo pobedu.

Foto: BK Čarnok

Memorijalni turnir „Prof. dr Momčilo Moša Savić“ je okupio vrhunske boksere iz Srbije, Crne Gore, Bugarske, Hrvatske i Rumunije. Organizatori turnira su se potrudili da od turnira naprave spektakl i da svaki učesnik bude uvažen uz simbolične poklone. Pored čuvenih boksera iz bivše Jugoslavije i mnogobrojnih gostiju, turniru je prisustvovao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

U subotu 14. decembra u Kikindi je održana 45. „Kikindska zlatna rukavica“ na kojoj je bilo oko 30 borbi. Dušan Drinčić, bokser BK Čarnok iz Vrbasa, pobedio je Vuka Vukovića iz kluba Serbianfajter u kategoriji do 81 kg u konkurenciji mladih. Pored zlatne medalje Dušanu je pripao i pehar za najboljeg mladog boksera. Podsećamo da je Dušan nedavno učestvovao na međunarodnom turniru u Sibiru odakle je doneo bronzanu medalju.

Foto: BK Čarnok

„Ovo je veliki uspeh za naš klub koji se već godinama unazad nalazi na samom vrhu srpskog boksa. Dobili smo poziv od Bokserskog saveza Srbije za Stefana Camovića i Mašana Nikčevića da idu na profesionalno testiranje koje se odnosi na njihovu fizičku spremnost, na osnovu čega bi dobili ekspertske smernice za njihov dalji trenažni proces. Opština Vrbas ima veliki potencijal u ljudstvu kada su u pitanju borilački sportovi, potrebno je samo disciplinovati i usmeriti mlade ljude. Ono što mi u njih uložimo u početku oni vrate našoj sredini kroz svoje uspehe i medalje. Rukovodstvo opštine prepoznaje značaj sporta i rezultate u sportu pa shodno tome pomaže sve klubove. Mišljenja smo da se prvo treba dokazati u radu i rezultatima pa onda tražiti materijalnu i drugu podršku“, kaže trener BK Čarnok Igor Škundrić.

„Predsednik kluba Željko Žmukić vikende ne provodi kod kuće, nego sa našim bokserima na takmičenjima. Željko i ja se svaku noć nalazimo u sali za trening kako bismo trenirali boksere, bilo da su rekreativci ili takmčari. Smatram da je pedagoški rad sa mladima podjednako važan koliko i sportski rad“, naglašava Škundrić.