Nippon Top Ten: Šest zlatnih medalja za Hajduk, Natalija Seratlić najbolja takmičarka turnira

982

KULA - U nedelju, 15. decembra, u Beogradu je održan prestižni međunarodni turnir "Nippon Top Ten" na kome je Karate klub "Hajduk" nastupio sa čak 24 takmičara i osam ekipa u svim uzrasnim kategorijama.

Foto: KK Hajduk Kula

Hajduci su ostvarili sjajne rezultate kako pojedinačno tako i ekipno sa osvojenih šest zlatnih medalja i najboljom takmičarkom celog turnira. Na turniru je uzelo učešće oko 600 tamičara iz 60 klubova i pet zemalja.

S obzirom na to da su takmičari Hajduka i ekipe osvojili veliki broj medalja, izdvojićemo samo prva mesta i zlatne medalje:

  • Natalija Seratlić (mlađe seniorke -55kg) – 1. mesto
  • Matea Kalmar (ženske nade +54kg) – 1. mesto
  • Stefan Karapandža (pioniri -45kg) – 1. mesto
  • Lana Ljubenković (pionirke 2008. -36kg) – 1. mesto
  • Mia Vojčena (pionirke 2009. -37kg) – 1. mesto
  • Ekipa (juniorke) – 1. mesto
Foto: KK Hajduk Kula

Svi takmičari su pokazali visok nivo forme iako je poslednje takmičenje u ovom delu sezone, ali se svakako najviše istakla Natalija Seratlić. Ona je nastupila čak u tri kategorije (dve pojedinačne i jedna ekipna) i osvojila dve zlatne i jednu srebrnu medalju što je bilo dovoljno da bude i zvanično proglašena za najuspešnijeg takmičara celog turnira. Ona je nagrađena posebnim poklonom od strane organizatora, naše proslavljene karatistkinje i legende karate sporta Tanje Petrović.

Foto: KK Hajduk Kula

Odmah nakon turnira u klub je stiglo još jedno priznanje u vidu poziva za Nacionalni karate kamp reprezentacije Srbije za Nataliju Seratlić, Marka Međedovića i Aleksandru Đikić. Kamp će se održati na Tari od 21. do 27. decembra i on je u funkciji pripremnog ciklusa za Evropski šampionat za kadete, juniore i mlađe seniore koji takmičare očekuje u februaru mesecu u Budimpešti.

„U klubu smo izuzetno zadovoljni prikazanom formom i postignutim rezultatima. To je samo kruna na proteklu sezonu i 2019. godinu, za koju možemo slobodno konstovati da je jedna od najuspešnijih u istoriji kluba dugoj 42 godine“, rekao je trener Nikola Greber.