Policijska uprava Sombor evidentirala osam saobraćajnih nezgoda

317

KULA / SOMBOR - Policijska uprava u Somboru izdala je saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Zapadnobačkog okruga u periodu od 9. do 15. decembra.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe zadobile teške i četiri osobe lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 30 vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirane su dve saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe zadobile lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 13 vozača.

Na području opštine Apatin nisu evidentirane saobraćajne nezgode. Pet vozača je zadržano zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Na području opštine Odžaci evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je šest vozača.

U opštini Kula evidentirano je pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe zadobile teške i jedna osoba lake telesne povrede. Šest vozača je zadržano zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Napisano je 106 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 385 prekršajnih naloga.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neustupanje prava prvenstva prolaza.