OŠ „P. P. Njegoš“ u Vrbasu organizuje dobrotvorni bal za adaptaciju školske biblioteke

1522

VRBAS - Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš" u Vrbasu 21. februara organizuje dobrotvorni bal, gde će biti prikupljana sredstva za adaptaciju školske biblioteke, kako bi mogla da smesti 15.000 knjiga.

U ovoj vrbaskoj školi se već drugu godinu sprovodi režim jednosmenskog rada, čime se doprinelo uštedi u grejanju, bezbednosti dece i boljoj oranizaciji vannastavnih aktivnosti. Dobrom organizacijom i rasporedom, škola je uspela da nastavu organizuje u kabinetima, ali je tu nastao problem nedostatka prostora za školsku biblioteku. Škola poseduje fond od 15.000 knjiga i svi učenici su članovi biblioteke.

„Ideja uređenja prostora, koji posedujemo u krovnom delu zgrade, bila je i motiv za organizaciju dobrotvornog bala. Adaptacija prostora obuhvata postavljanje podnih pločica, postavljanje svetla, krečenje i rekonstrukciju postojećih polica u novom prostoru. Škola ne poseduje svoja novčana sredstva, učestvujemo u javnim konkursima, do sada bez rezultata, te je jedini način da ostvarimo naš cilj, upravo ovaj“, kažu iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“.

Iz škole ističu da imaju izvanredne rezultate u svim poljima obrazovno-vaspitnog rada i da su veoma ponosni na uspehe svojih učenika i kolega.

Organizacioni odbor dobrotvornog bala OŠ „P. P. Njegoš“ poziva sve zainteresovane donatore da daju svoj doprinos organizaciji i pomognu da škola dobije biblioteku kakvu zaslužuje.

Dobrotvorni bal će se održati 21. februara od 19:00 časova u restoranu „Kod Čava“ u Vrbasu.