Doneta Odluka o budžetu opštine Kula za 2020. godinu

582

KULA - Na sednici održanoj 20. decembra, odbornici Skupštine opštine Kula doneli su Odluku o budžetu za 2020. godinu.

Opština Kula / Foto: B. Grbić, fotopres.com

Rukovodilac Odeljenja za finansije i privredu Opštinske uprave Zoran Vignjević rekao je da su planirani prihodi i primanja za sledeću godinu 1.578.793.000 dinara, a isto toliko iznose i planirani rashodi i izdaci budžeta.

Kako ističe predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, za finansiranje programa koji se realizuju preko Udruženja za pomoć MNRO „Plava ptica“ predviđena su sredstva viša za šest odsto, što iznosi oko 28 miliona dinara. Više od 110 miliona dinara izdvojeno je za socijalna davanja i podršku porodici, a za troškove prevoza srednjoškolaca, učeničke nagrade i stipendije najboljim đacima 50 miliona dinara.

Odbornici su u nastavku sednice doneli odluke o pribavljanju u javnu svojinu opštine Kula nepokretnosti neposrednom pogodbom, umanjenju vrednosti nepokretnosti u javnoj svojini opštine Kula, raspisivanju Javnog oglasa za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Kula, kao i Kadrovski plan Opštinske uprave, Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Statuta Doma kulture Ruski Krstur i Rešenje o razrešenju i imenovanju članova radnih tela Skupštine opštine.

Miljana Medojević razrešena je sa funkcije direktora Doma kulture Sivac, a na mesto v.d. direktora postavljena je Vera Golubović iz Sivca.

Naredna sednica Skupštine opštine Kula zakazana je za 30. decembar.